• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 10 sfaturi pentru a obține cel mai bun preț la un utilaj second-hand

    agrointeligenta.ro -

    Utilajele agricole second-hand sunt la mare căutare mai ales de către fermierii care au un buget mai mic la dispoziție, așa că agricultorii care doresc să își reînnoiască echipamentele din fermă au șanse mari să găsească cumpărători pentru tractoarele sau combinele pe care vor să le vândă.

    Marian Martinescu, Manager utilaje second hand în cadrul Biso Romania, a pregătit cititorilor Agrointeligența un set de sfaturi care să îi ajute să obțină cel mai bun preț pentru tractorul pe care vor să îl vândă pe cont propriu sau prin intermediul unei firme specializate.

    1.Nu revopsiți utilajul! Deși fermierii sunt tentați să dea o culoare proaspătă unui tractor ”cu experiență”, Marian Martinescu spune că aceasta nu este o idee bună întrucât vopseaua nouă îl face pe posibilul cumpărător să creadă că ascundeți defecte vizibile – poate chiar să îl ducă gândul că ar fi vorba de un utilaj furat căruia i se încearcă schimbarea aspectului.

     

    2.Curățați bine utilajul. Mai ales îm cazul tractoarelor, este recomandat ca înainte de a fi scos la vânzare, utilajul să fie bine curățat și cosmetizat interior-exterior. Gândiți-vă că la vederea unui tractor murdar, lumea se poate gândi că aceasta nu a fost îngrijit corespunzător dacă proprietarul nici măcar la mezat nu s-a obosit să îl…igienizeze.

     

    3.Înlocuirea unor componente care au impact asupra functionalității utilajului este recomandă. ”Este un procedeu care face parte din ceea ce noi numim pregătirea de livrare și este realizată de departamentul de service„, explică specialistul Biso România. Procedeul de “pregatire pentru livrare” include înlocuirea tuturor filtrelor de pe utilaj (motor, aer condiționat etc.), înlocuirea uleiurilor, spălare interior exterior și verificare instalație electrică și hidraulică.

     

    4.Faceți fotografii relevante pentru anunțurile online. Marian Martinescu spune că nu este necesar ca pozele să aibă o anume calitate, important este ca ele să fie relevante, deoarece cunoscătorii caută în fotografii aspecte care nu țin neapărat de claritatea pozei. ”Aceștia sunt atenți la detalii precum gradul de uzură al cauciucurilor, numărul de cuple hidraulice pe spate, elemente ale cabinei schimbate gen ușă , cabina în sine”, explică managerul Biso România.

     

    5.Atenție la documentele mașinii agricole. În general, documentul care se cere la cumpărarea unui utilaj second hand este factura care să conțină seria și să ateste proprietatea asupra utilajului. NU este cazul de carte de întreținere service ca în industria auto.

     

    6.Informații care conving cumpărătorul. Proveniența (de unde a fost adus utilajul dacă nu l-ați avut de nou sau prin ce dealer a fost achiziționat în țară) și suportul service dupa vânzare sunt principalele informații pe care ar fi bine să le scoateți în evidență. Dacă este în avantajul dumneavoastră, puteți da informații privind numărul de ore de lucru, la ce munci a fost utilizat în fermă, condițiile în care a fost păstrat (afară, în hală, cu prelată).

     

    7.Puneți un preț rezonabil. Piața utilajelor second hand practică prețuri care avantajează mai mult cumpărătorul decât vânzătorul, ne explică Marian Martinescu, manager utilaje second hand în cadrul Biso Romania. Specialistul spune că nivel prețurilor este mic din cauza ofertei variate de produse. În general, într-o campanie, se pierde între 5-7% din valoarea utilajelor. Vânzarea unui utilaj care are până în 3 ani de funcționare este mult mai grea, din cauza prețului mare și a diferenței relativ mici față de un produs nou. După 3 ani, se poate vinde cu un discount de până la 35-40%.

     

    8.Luați în calcul piedicile vânzării directe! Marile probleme pe care le întâmpină un fermier care decide să vândă utilajul în nume propriu sunt, în ordinea celor mai des întâlnite, următoarele: clientul final nu are finanțare și nu poate plăti toată valoarea intr-o singură tranșă. La aceste două dificultăți se daugă și faptul că vânzătorul nu poate oferi servicii post vânzare și garanție.

     

    9.Accesoriile, vândute separate pentru o trazacție rapidă. Pentru a-și valorifica cât mai repede produsul, fermierul ar trebui să vândă separat plugul, spre exemplu.  Contează inclusiv perioada în care se pune anunțul pentru că și marilor dealeri de mașini agricole le este greu să vânda utilaje cu 6 luni înainte de campanie, chiar dacă au prețuri speciale.

     

    10.Avantajele colaborării cu un dealer de utilaje second-hand. Pentru un agricultor care vrea să își vândă utilajele, postarea anunțurilor și păstrarea legăturii cu posibilii clienți poate necesita mult timp. Acesta este principalul motiv pentru care cei mai mulți apelează la un dealer specializat, împreună cu care negociază cel mai bun preț și care îl ajută să pregătească utilajul pentru încheierea tranzacției. Mai mult, parcurile de utilaje second-hand sunt primele locuri în care se caută mașinile agricole cu experiență, ceea ce face ca numărul vizitatorilor – a celor interesați să cumpere, să fie mai mare.

    ”Noi ne mulăm dupa nevoile clienților. Dacă dorește să plătească în rate, noi, la BISO România îl îndrumăm și facem împreună pașii către obținerea unei finanțări, dacă îl ajută un preț mai mic de achiziție, putem renunța la serviciul de transport s.a.m.d., într-un cuvânt, suntem cât putem de flexibili. În plus, avantajul ulterior este faptul că va beneficia de rețeaua unităților de service ale Biso România, prezente în mai multe puncte de lucru de pe întregul teritoriul țării”, explică Marian Martinescu avantajele colaborării cu Biso România pentru achiziționarea unui utilaj second-hand.

     

    Nu uitați! În final, chiar și după ce urmați sfaturile specialistului Biso România, un lucru rămâne clar:

    PREȚUL DECIDE VÂNZAREA!




    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent Hibridul de porumb Jumbo 48 de la Rodbun, potrivit pentru siloz și boabe Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție