• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Hibrizii de porumb DEKALB fac echipă bună cu semănătoarea de precizie. Rezultatele testului de densitate dublă și viteză mare de semănat – FOTO

  agrointeligenta.ro -

  Tehnologia de ultimă generație  – atât în materie de utilaje agricole, cât mai ales în privința hibrizilor folosiți, a fost atracția zilei de astăzi la Ialomița, în cunoscuta afacere agricolă a danezilor de la JD Agro Cocora.

  În cadrul evenimentului pe bună dreptate intitulat “Profesioniştii câmpului”, echipa de specialiști Monsanto a prezentat rezultatele unei colaborări frumoase între performanța hibrizilor de porumb convențional DEKALB și semănătoarea de precizie.

  ”O agricultură performantă și durabilă presupune utilizarea celor mai noi tehnologii în domeniu. De aceea, cu ocazia acestui eveniment, printre soluțiile prezentate de Monsanto se regăsesc generația nouă de hibrizi convenționali de porumb DEKALB, utilizarea biostimulatorilor Novozymens pentru tratarea semințelor de porumb, semănatul de precizie realizat în baza informațiilor obtinuțe prin cartografierea parcelei, luandu-se în considerare textura solului și densitatea optimă a hibrizilor”, au declarat specialiștii Monsanto după evenimentul din Ialomița, desfășurat în câmp, la lanurile în care porumbul arăta ca la carte!

  Spectacol cu toți cei 7 noi hibrizi DEKALB

  Fermierii care au participat astăzi la evenimentul Monsanto – 40 dintre clienții strategici ai companiei, au putut vedea ”la firul ierbii” TOȚI cei șapte noi hibrizi convenționali de porumb DEKALB şi răspunsul acestora în diferite condiții de cultură, unele dintre acestea fiind: diverse tipuri de sol, densități și viteze de semănat. Foarte important, suprafața de circa 17 hectare care a făcut obiectul prezentării nu a beneficiat de irigații!

  Hibrid Dekalb 4751 Hibrid Dekalb 4943 DKC 4555 Dekalb 4541

  Astfel, semănatul a fost făcut la JD Agro Cocora cu ajutorul semănătoarei de precizie. S-a semănat la diferite viteze de semănat – 8, 12 și 15 km/h, însă chiar și cu o viteză de semănare mai mare, plantele au fost semănate uniform, fără goluri pe rânduri, având o distribuire uniformă a plantelor pe rând.

  ”La acest moment este timpurie discuția privind producțiile ce se pot obține în această platformă tehnologică de la Cocora. Porumbul mai are de trecut arșița care poate influența fenofaza de umplere a boabelor. În plus, în această platformă sunt semănați mai mulți hibrizi DEKALB la aceste desimi diferite, unde s-au luat în calcul și diferite texturi ale solului întâlnite în întreaga platformă. Probabil că după 15 august se va putea aprecia o producție estimativă. Atunci când vorbim despre producție, trebuie luați în calcul mult mai mulți factori, cum ar fi anul agricol din punct de vedere al condițiilor climatice, cantitatea de precipitații, hibridul utilizat, tehnologia aplicată etc, nu doar creșterea desimilor”, ne-a precizat Alina Arsene, Director Tehnic Monsanto România, Bulgaria şi Republica Moldova.

  Porumb Dekalb densitate 50000 plante

  Hibrid de porumb convențional DEKALB semănat la o densitate de 50.000 de plante la hectar

  Densitate 90000

  Hibrid de porumb convențional DEKALB semănat la o densitate de 90.000 de plante la hectar

  A devenit deja o tradiție ca în fiecare an să prezentăm noutăți tehnologice partenerilor nostri, fermierii. Suntem întotdeauna alături de ei, împărtășind soluții agronomice inovatoare pentru maximizarea producțiilor și profitului în ferme. Platforma tehnologică unde se desfașoară evenimentul exemplifică progrese recente din tehnologia porumbului – Alina Arsene, Director Tehnic Monsanto România, Bulgaria şi Republica Moldova.

  La nivel european, proiectul ”Profesioniștii câmpului”se desfăşoară în 7 ţări: Franţa, Spania, Germania, Ucraina, Rusia, Ungaria și bineînțeles România, in județele Timiș, Teleorman și Ialomița.   


  Te-ar mai putea interesa

  Vijelii puternice, grindină și ploi de peste 40 l/mp. Județe sub alertă până joi Noi alerte de vreme severă. Ploi, vijelii și temperaturi până la 37 de grade în mai multe județe Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar