Japonezii plătesc 8 dolari pentru căpșuna perfectă


Japonia este una dintre țările în care agricultura este modestă. Motivul principal este suprafața foarte redusă pe pământ agricol – doar 12% din teritoriul național, așa că cei mai mulți fermieri sunt axați pe producția de legume necesare alimentației de zi cu zi. Fructele sunt pe locul secund, astfel că cele autohtone sunt apreciate ca fiind un moft.
Pornind de la prețiozitatea fructelor naturale de pe piața japoneză, o companie asiatică a dezvoltat un concept care aprins foarte bine și se bucură de mulți clienți. Este vorba despre căpșuna perfectă, un soi adaptat la condițiile din Japonia și care a devenit un cadou preferat pentru niponi.
Căpșuna perfectă este mai mare decât cea cu care suntem noi familiarizați (are o greutate medie cu 50% mai mare decât soiurile de la noi), o formă neobișnuită și îi lipsește acel roșu aprins. În schimb, are o nuanță de roz spre portocaliu și, de regulă, este frumos ambalată. Individual, bineînțeles, pentru că fiecare astfel de căpșună are un preț de 1000 de yeni, echivalentul a opt dolari americani.
Foto: Modernfarmer.com