• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Efectul reducerii TVA în industria cărnii: Consumul a crescut la toate produsele, prețurile au scăzut cu 9,9%

    agrointeligenta.ro -

    Președintele Asociației Române a Cărnii, Radu Timiș, a prezentat ieri care au fost efectele imediate ale reducerii TVA în acest sector, măsură ce se aplică de 1 iunie anul aceasta.

    Scăderea TVA de la 24% la 9% pentru carne și preparate din carne a condus la un volum mai mare al vânzărilor la toate gama de produse. La cele premium, creșterea a depășit chiat 25%, vorbind aici de produsele crud-uscate așa cum este, spre exemplu, Salamul de Sibiu.

    Conferinta ARC 4 august

    ”Noi am colectat și comparat datele din lunile mai, iunie și iulie. Nu a scăzut consumul la nici un produs, iar consumatorul a mâncat mai bine și a plătit mai puțin. În medie, prețul pe total piață de carne a scăzut cu 9,9%”, a declarat Radu Timiș, președinte ARC și fondatorul Grupului Cris-Tim.

    Categorie de produse Vânzări Iunie față de Mai Vânzări Iulie față de Mai
    Crud-uscate +14,9 % +25,8 %
    Diverse – mici, slănină, carne tocată +7,1 % + 20,5 %
    Cremvuști + 12,4 % + 14,7%
    Cârnați +9,6 % + 14,6 %
    Salamuri + 5,7% + 14,1 %
    Specialități +6,3 % +13,7 %
    Parizer +9,9 % + 11,7 %
    Tobă + 2,2% + 6,9 %



    Te-ar mai putea interesa

    Investiția pe care ministrul Barbu o recomandă unui fermier cu trei hectare: ”Îi garantez că nu îi va părea rău” Ioan Jula, unul dintre pomicultorii care a suferit pierderi uriașe în acest an: ”Când lucrezi și pierzi, apoi baiul e mare” Mic fermier: ”Am stat cu dovlecii până s-au stricat. N-am reușit să îi vând. Rafturile magazinelor sunt pline de dovleci importați”

    Ultimele știri

    ANF, avertisment privind starea culturilor în câmp: Aplicarea tratamentelor „preventiv” sau „din reflex” – bani cheltuiți inutil! Anchetă: Focarul de pestă porcină din Spania ar fi fost provocat de un virus scăpat din laborator Eurodeputatul Daniel Buda a cerut amânarea taxei care scumpește îngrășămintele fermierilor români