• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum să îți faci o cameră frigorifică cu bani puțini, din materiale reciclate

    agrointeligenta.ro -

    Pentru producătorii de fructe și de legume, investiția într-o cameră frigorifică este esențială pentru depozitarea producției abia recoltate din câmp sau din solar. Un producător din Moara Vlăsiei și-a construit singur ”frigul” folosind materiale reciclate și economisind bani.

    ”Pentru a se menține proaspete și gustoase, produsele noastre trebuie păstrate fiecare la temperatura potrivită. Unele la 14-16 grade, altele la 2-4 grade. Cu grijă pentru mediu în centrul preocupărilor, ne-am confecționat propria cameră frigorifică”, se arată pe site-ul producătorului de legume care vinde sub brandul Tomatina.

    1

    Pentru a păstra legumele într-un loc răcoros, producătorul a folosit o caroserie de camion, pe care a reparat-o și am igienizat-o în conformitate cu cerințele din domeniul alimentar.

    ”Am reciclat doua uși de termopan, am termoizolat interiorul și am montat aparatele de răcire. Apoi am izolat și pe exterior, cu simț de răspundere, cu baloți de paie. Consumul de electricitate acum este la mai puțin de jumătate decât era înainte de a folosi paiele”, explică fermierul care a postat mai multe imagini din timpul procesului de finalizare a camerei frigorifice pentru păstrarea legumelor și fructelor.

    Pentru mai multe informații și imagini cu camera frigorifică artizanală, puteți accesa www.tomatina.ro



     


    Te-ar mai putea interesa

    O nouă lovitură pentru ciobani: Restricția pentru exportul de animale, prelungită de UE până la 30 iunie 2026 Arenda de 7 tone/ha i-a revoltat pe fermieri. Ion Olteanu: ”N-ai cum! Este împotriva oricărei reguli economice!” Arendă record pentru un teren de la ADS – 7.008 kilograme de grâu la hectar, pe an

    Ultimele știri

    Medicii veterinari – cu o mână li s-a dat, cu alta li s-a luat. Indemnizațiile lor au fost reduse la jumătate Controale la stâne! Ciobanii iau amenzi pentru pășunatul neautorizat și depășirea numărului maxim de câini Porcul crescut tradițional, micul câștig al gospodarilor de Crăciun: ”Am avut șase porci și i-am dat pe toți la 20 lei kilogramul în viu”