• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Daniel Botănoiu, MADR: Despăgubirile pentru secetă se vor da ”cel mai probabil printr-o schemă de ajutor de stat”

  agrointeligenta.ro -

  Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Dumitru Botănoiu, a participat, în data de 6 august 2015, la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate și fermieri din județul Neamț.

  Cu acest prilej, secretarul de stat le-a oferit producătorilor agricoli informații referitoare la posibilitatea acordării de despăgubiri pentru culturile afectate de secetă.

  „La nivel ministerului, monitorizăm cu foarte multă atenție situația din teren. Pentru a putea veni în sprijinul fermierilor, Ministerul Agriculturii, prin direcțiile agricole județene, a solicitat de la primării date referitoare la situația culturilor și suprafețele afectate de secetă. După centralizarea și analiza acestora, direcțiile agricole vor transmite raportul către minister. Ulterior, vom găsi cea mai bună soluție pentru a veni în sprijinul fermierilor afectați de secetă, cel mai probabil printr-o schemă de ajutor de stat”, le-a precizat secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu, fermierilor care au participat la întâlnire.

  Totodată, oficialul MADR le-a prezentat producătorilor agricoli oportunitățile de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, în vederea refacerii infrastructurii secundare de irigații.

  „Prin Sub-măsura 4.3 – Sprijin pentru investiții în infrastructură legate de dezvoltarea, modernizarea și adaptarea sectoarelor agricol și forestier – Componenta irigații, din noul PNDR, se pot accesa numai anul acesta 218 milioane de euro pentru proiecte care vizează refacerea infrastructurii secundare de irigații. Pentru întreaga perioadă de programare, bugetul alocat pentru asemenea investiții se ridică la peste 435,2 milioane de euro”, a subliniat Daniel Dumitru Botănoiu.

  Printre subiectele ridicate de fermierii prezenți la discuții s-au numărat și efectele eliminării cotelor de lapte la nivel european, amenajamentele pastorale, posibilitățile de stimulare a investițiilor în sectorul zootehnic și în zona montană, precum și efectele aplicării Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

  „Această lege a fost gândită pentru protejarea producătorul adevărat, adică agricultorul care deține teren sau animale și face producție. Principalul efect al legii este scoaterea intermediarilor din relația producător-consumator final, astfel încât micul producător să își poată valorifica marfa, cu profit”, le-a explicat secretarul de stat agricultorilor nemțeni.

  La întâlnire, alături de oficialul MADR, au fost prezenți reprezentanți ai Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Agenției Naționale pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, Direcției pentru Agricultură a Județului Neamț, împreună cu peste 200 de producători din sectorul vegetal și zootehnic.   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Lista raselor pentru care crescătorii de animale pot folosi logotipul „100% rasă autohtonă”! Azot şi patru biostimulatori într-un singur produs de excepție: Nutrino Pro de la Agro-Est Muntenia! Recomandările FMC pentru perioadele de stres termic și hidric ale culturilor de cereale păioase

  Ultimele știri

  ANSVSA: O nouă secție de biologie moleculară și analiză genetică – la DSVSA Maramureș! Ce face fermierul Emil Constantea pentru a obține furaje de cea mai bună calitate! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an!

  Căutare în articole