Creșterea animalelor

Crescătorii de bovine din România și-au propus să organizeze Expoziția Vacii

Fermierii sunt nemulțumiți că, deși există numeroase expoziții anuale în agricultură, nu există una specializată pentru crescătorii de bovine, așa cum se organizează în alte state. Drept urmare, Federația Crescătorilor de Bovine din România a anunțat că intenționează să organizeze Târgul/Expoziția Vacii.

”Se fac foarte multe manifestări expoziționale în România, dar niciuna cu dedicație vacii. Acesta este scopul nostru, al Federației: de a organiza un târg, o expoziție pentru crescătorii de animale din România. Știm bine că am avut ocazia să participăm în alte țări unde sunt târguri și expoziții cu specific pur zootehnic, unde este sărbătoare, așa cum e în Wisconsin, unde se face târgul și expoziția vacii. Ne-am propus și noi să facem sărbătoarea vacii perenă la Târgu Mureș”, a declarat Claudiu Frânc, președintele FCBR.

Federația Crescătorilor de Bovine din România are peste 80.000 de membri care dețin circa 640.000 de capete, din care 224.000 de animale sunt înregistrate ca fiind Bălțată Românească. Anul acesta, FCBR este organizatorul principal al primului Congres Internațional al Bălțatei de tip Simmental, eveniment care a început ieri și se continuă astăzi cu o expoziție de animale la Târgu Mureș. 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!