• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Schema de nutriție a porumbului care ”sapă” după apă la peste un metru adâncime

  agrointeligenta.ro -

  Farm Progress este evenimentul anual care pune în valoare atât hibrizii DEKALB, cât și cele mai noi tehnologii de cultură, de protecție a plantelor și, foarte important, de nutriție vegetală.

  Ca și în anii trecuți, la Cărpiniș, în județul Timiș, fermierii au fost impresionați să poată vedea cât de mult se pot dezvolta rădăcinile unui porumb la care se aplică o schemă corectă de fertilizare și care, mulțumită ”împământării” puternice, a trecut cu bine de secetă, găsindu-și apa în sol la peste un metru adâncime.

  radacini bine dezvoltate la porumb

  ”Minunea” rădăcinilor de porumb care au ”săpat” la peste un metru adâncime este meritul specialiștilor de la Timac Agro România, cei care au implementat la Farm Progress 2015 o schemă de nutriție folosind la porumb doar produsele pe care le comercializează în România. Au contribuit calitățile hibrizilor DEKALB de la Monsanto, dar și tratamente făcute la timp și care nu au permis dăunătorilor sau buruienilor să afecteze producția.

  DSC_0490

  ”Anul 2015 a pus în mare dificultate culturile agricole, mai ales din cauza temperaturilor extrem de ridicate, care au afectat mai ales porumbul și floarea-soarelui. Soluțiile oferite de noi au avut în vedere dezvoltarea unei rădăcini puternice care să pătrundă mult mai adânc în sol, astfel ca accesibilitatea apei să fie una mai bună”, ne-a explicat la fața locului Mihaela Corcheș, Specialist Marketing din partea Timac Agro România.

  schema de fertilizare pentru radacini puternice la porumb

  ”Am folosit un produs microgranulat Physiostart, un produs starter care ajută cultura în perioada imediat următoare răsăririi, dezvoltă rădăcini puternice, așa cum s-a și văzut la groapa cu profilul de sol. Physiostart conține elemente adaptate cerințelor plantelor tinere, dezvoltă rădăcina, așa că ce se poate vedea în jur (la Farm Progress 2015 – n.r.) confimă faptul că fermierii care au ales Timac Agro au avut mai puțin de suferit din cauza secetei”, ne-a declarat reprezentanta Timac Agro România.

  Specialiști în nutriția plantelor, cei de la Timac Agro țin mereu cont și de prognozele meteo, așa că, după analiza lor, s-au poziționat în câmp cu un azot cu eliberare lentă, folosind produsul Synertec.

  ”Este vorba despre aplicarea Synertec cu o acțiune de lungă durată, fapt ceea ce nu mai necesită neapărat o altă intervenție la prașilă. În plus, acest produs face sinergie cu azotul datorită conținutului în potasiu, știindu-se că potasiul este un element cu rol deosebit în managementul apei”, a explicat Mihaela Corcheș.

  DSC_0318De subliniat că ”rețeta” folosită la Cărpiniș a fost una adaptată de consultanții Timac Agro România la condițiile din zonă, la sol, la vulnerabilitățile locale. ”Noi suntem alături de fermieri și îi asistăm pe tot parcursul implementării schemei de nutriție pe care o oferim. Nu există o rețetă de fertilizare pe care să o poți recomanda în orice fermă, de aceea colaborăm strâns cu agricultorii pentru a le oferi produsele de care au nevoie în cantitățile de care au nevoie, atunci când este nevoie”, ne-a precizat Mihaela Corcheș, Specialist Marketing din partea Timac Agro România.

  Iată una dintre schemele de nutriție aplicate de către specialiștii Timac Agro România la Farm Progress 2015 de la Cărpiniș, în județul Timiș.

  Timac Start
  Perioada de aplicare – pregătirea patului germinativ;
  Cantitatea: 200kg/ha.

  Synertec NK 35
  Perioada de aplicare – la semănat pe rând;
  Cantitate: 200kg/ha.

  Biostimulator microgranulat Physiostart
  Perioada de aplicare – odată cu semănatul;
  Cantitate: 25 kg/ha.

  DSC_0479Farm Profress 2015   


  Te-ar mai putea interesa

  Micii fermieri – sprijin de 37.000 de euro pe fermă. Decizia, la nivel european Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân O uriașă fermă de porci a intrat în faliment. Investitorii au pierdut zeci de milioane de euro

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar