• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Strugurii de masă românești vs. cei din import. Sfaturi pentru a nu cădea în capcana falșilor cultivatori

    agrointeligenta.ro -

    Numiți ”fructul zeilor”, strugurii au ocupat mereu un loc important în alimentația omului și în vechile tratamente medicale. În România, până acum câțiva ani, piața era inundată de importuri, însă acum soiurile românești revin în forță și câștigă teren în fața celor aduși de afară. Mai mult, consumatorii caută soiurile românești de struguri de masă, dar cad în capcana comercianților care nu de puține ori vând fructe străine pe care le prezintă ca fiind din recoltă autohtonă. Totuși, specialiștii spun că există câteva trucuri prin care cumpărătorii își pot da clar seama dacă strugurii sunt cultivați în România sau nu, ciorchinele de la noi deosebindu-se în mod categoric de soiurile străine.

    Inginerul Dumitru Grigorescu, unul dintre cei mai cunoscuți cultivatori de struguri din Valea Călugărească, județul Prahova, a explicat pentru Super-Hrana.ro care sunt semnele prin care poți diferența strugurii românești de cei de import.

    Citiți sfaturile specialistului pe www.super-hrana.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Cum sunt păcăliți românii care cumpără brânză din piețe și magazine

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte