Wine matic revoluționează piața vinurilor de lux: Permite vânzarea la pahar cu păstrarea calităților celor mai fine sortimente
agrointeligenta.ro -Cele mai scumpe vinuri ale Toscanei și nu numai sunt acum disponibile pentru vânzarea directă și la pahar, fără a se mai pune problema că ceea ce rămâne în sticlă își pierde din calitate.
Sistemul Wine matic este brevetat în Italia și face furori deja în rândul marilor producători de vinuri, între care și Banfi, care și-a făcut un nume din producția vinului Burnello di Montalcino. Brandurile mari, mai ales în cele din gama premium, se confruntă cu problema consumului limitat al acestei băuturi după tot mai puțini clienți din restaurante sunt dispuși să cumpere o sticlă întreagă, preferând, în schimb, să comande la pahar. Aici intervine ”minunea” Wine matic cu care vinul este pompat din sticlă fără a altera conținutul rămas.
Cum funcționează
Metoda folosită la pomparea vinului din sticlă are la bază controlul aportului de gaz în flacon pentru eliberarea băuturii . Sistemul Wine matic permite ieșirea vinului foarte ușor, prin apăsarea butonului. Când presiunea pe buton încetează, gazul inert aflat în sticlă este eliberat, creându-se o depresurizare care face ca vinul rămas în circuit să revină în sticlă. O parte din gazul inert (argon alimentar) ajută ca aerul să nu intre în circuitele prin care se pompează vinul.
Avantajul folosirii Wine matic față de alte sisteme similare de pe piață este faptul că vinul nu rămâne deloc în sistemul de pompare, iar la următoarea folosire, este extras direct din sticlă. Mai mult, se permite curățarea pompei exterioare prin cufundarea în apă curată, cu un nivel ridicat de igienă și protejând gustul vinului la fiecare nouă pompare.
Și, normal, aspectul care i-a convins pe cei mai mari producători de vinuri italiene să apeleze la Wine matic a fost că gustul, aromele, calitatea sunt păstrate în fiecare picătură ce ajunge în paharele consumatorilor ce plătesc zeci de euro, chiar sute de euro pentru cele mai prețioase vinuri ale Toscanei.