• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Wine matic revoluționează piața vinurilor de lux: Permite vânzarea la pahar cu păstrarea calităților celor mai fine sortimente

    agrointeligenta.ro -

    Cele mai scumpe vinuri ale Toscanei și nu numai sunt acum disponibile pentru vânzarea directă și la pahar, fără a se mai pune problema că ceea ce rămâne în sticlă își pierde din calitate.

    Sistemul Wine matic este brevetat în Italia și face furori deja în rândul marilor producători de vinuri, între care și Banfi, care și-a făcut un nume din producția vinului Burnello di Montalcino. Brandurile mari, mai ales în cele din gama premium, se confruntă cu problema consumului limitat al acestei băuturi după tot mai puțini clienți din restaurante sunt dispuși să cumpere o sticlă întreagă, preferând, în schimb, să comande la pahar. Aici intervine ”minunea” Wine matic cu care vinul este pompat din sticlă fără a altera conținutul rămas.

    winematic

    Cum funcționează

    Metoda folosită la pomparea vinului din sticlă are la bază controlul aportului de gaz în flacon pentru eliberarea băuturii . Sistemul Wine matic permite ieșirea vinului foarte ușor, prin apăsarea butonului. Când presiunea pe buton încetează, gazul inert aflat în sticlă este eliberat, creându-se o depresurizare care face ca vinul rămas în circuit să revină în sticlă. O parte din gazul inert (argon alimentar) ajută ca aerul să nu intre în circuitele prin care se pompează vinul.

    Avantajul folosirii Wine matic față de alte sisteme similare de pe piață este faptul că vinul nu rămâne deloc în sistemul de pompare, iar la următoarea folosire, este extras direct din sticlă. Mai mult, se permite curățarea pompei exterioare prin cufundarea în apă curată, cu un nivel ridicat de igienă și protejând gustul vinului la fiecare nouă pompare.

    DSC_0509

    Și, normal, aspectul care i-a convins pe cei mai mari producători de vinuri italiene să apeleze la Wine matic a fost că gustul, aromele, calitatea sunt păstrate în fiecare picătură ce ajunge în paharele consumatorilor ce plătesc zeci de euro, chiar sute de euro pentru cele mai prețioase vinuri ale Toscanei.


    Te-ar mai putea interesa

    Aurel Petruș: Am vândut grâul bio cu 1 leu/kg, la o medie de 4,5 tone/ha. Am ieșit cu un minus de 500 lei/ha Legea mirosurilor 2025. Gunoiul de grajd – ”miros ofensiv”. Reguli noi la contruirea caselor lângă ferme Omnia Europe a pregătit fabrica din județul Constanța pentru recolta din acest an!

    Ultimele știri

    Doliu în agricultură! Fermierul Petrică Ciurescu a murit chiar în timpul recoltatului la floarea-soarelui Un gospodar din Alba și-a făcut grădină de legume pe acoperișul casei Plăți noi de la APIA, în conturi de astăzi pentru crescătorii de animale