• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Credite pentru finanțarea stocului de furaje

    agrointeligenta.ro -

    UniCredit Bank și UniCredit Leasing susţin sectorul agricol, pe fondul dezvoltării rurale din România și al cererii crescute de finanțare pentru diverse produse și servicii din domeniu. În pachetul de servicii sunt incluse inclusiv credite pentru finanțarea stocurilor de furaje pentru fermele de animale. 

    Atât UniCredit Bank, cât și UniCredit Leasing înregistrează creşteri ale volumelor de finanţare acordate companiilor cu activitate în domeniul agricol. Astfel, banca a obţinut în 2014 o creștere de 27% față de anul precedent, în timp ce instituția de leasing estimează pentru 2015 un volum de finanţări acordate acestui sector cu peste 20% mai mare faţă de anul trecut.

    În 2014, valoarea medie a creditului acordat de către bancă în agricultură a fost de 5,4 milioane de lei pentru segmentul corporate și 353.000 de lei pentru întreprinderile mici și mijlocii. În ceea ce privește UniCredit Leasing, valoarea medie a finanţărilor acordate anul trecut a fost de peste 175.000 de lei.

    Prezență la Indagra 2015

    Strategic, UniCredit Bank și UniCredit Leasing urmăresc continuarea creșterii ritmului de finanțare în domeniul agricol și în perioada următoare. În acest sens, UniCredit participă la evenimente și târguri dedicate sectorului, unul dintre acestea fiind Indagra, cel mai mare și important eveniment agricol din România, care se desfășoară în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie la Romexpo în București. Finanțările UniCredit vizează achiziția de utilaje și echipamente agricole, de terenuri agricole, proiectele derulate cu fonduri europene, culturile agricole şi stocurile, precum și serviciile de leasing operațional.

    Credite pe baza adeverințelor de la APIA

    Grupul UniCredit oferă clienților diverse structuri de finanţare personalizate în funcție de nevoile fiecăruia. Una dintre acestea este finanțarea cheltuielilor curente prin intermediul unei linii de credit (pentru cheltuielile generate de culturile agricole, de creşterea animalelor, furnizori utilizaţi, salarii etc.).

    O altă soluție este finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente, pe baza adeverinţelor eliberate de APIA. Finanţarea cheltuielilor cu înfiinţarea şi întreţinerea culturilor agricole, la rândul ei, asigură finanţarea cheltuielilor pentru: seminţe, insecticide, pesticide, salarii, costul culesului şi transportului, costul depozitării.

    UniCredit mai oferă și finanţarea stocurilor pentru furaje, materie primă pentru procesare sau activităţi de comerţ, precum și finanţarea achiziţiei de terenuri agricole prin credite pe termen mediu/lung.

    Credite pentru proiectele pe bani europeni

    În plus, banca va continua să susţină, ca şi până acum, proiectele din fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, program care a beneficiat de o pondere de circa 35% din totalul finanţărilor pentru proiectele din fonduri europene aferente perioadei 2009 – 2015.

    Finanţarea achiziţiei de utilaje, echipamente agricole sau linii de producţie prin leasing sau credit și finanţarea achiziţiei sau construcţiei/modernizării spaţiilor de producţie, depozitare, silozuri, sere, solarii, investiţii în cadrul fermelor de animale etc. se adaugă soluţiilor UniCredit. Serviciile de Leasing Operaţional și de consultanţă în asigurări întregesc oferta adresată companiilor din agricultură.

    Foto: latimesblogs.latimes.com


    Te-ar mai putea interesa

    Subvențiile APIA care intră în conturi până la Crăciun! Mesaje de Crăciun 2024: Cele mai frumoase urări și felicitări de Sărbători Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania!

    Ultimele știri

    Variola la păsări. Semnele bolii, tratament Cum iese Dan Lăzărean în câștig cu legume cultivate pe numai 1.300 mp Vasile Petreuș, crescător de ovine: Cine face brânză bună nu duce lipsă de clienți!