• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cadastrarea gratuită a terenurilor agricole: Vezi dacă localitatea ta e pe lista celor unde încep lucrările!

  Roxana Dobre -

  Lucrările de cadastrare gratuită a terenurilor şi clădirilor vor începe în perioada următoare în 63 de localităţi, potrivit unui anunţ recent al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Până în anul 2023, în cadrul unui program naţional, imobilele din toată ţara vor fi înregistrate gratuit în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

  Lucrările de cadastrare vor începe în perioada următoare, conform unui comunicat de presă al MDRT, deoarece Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a încheiat acordurile-cadru pentru primele 63 de localităţi.

  Concret, este vorba de următoarele comune:

  Judeţul Arad: Covăsânţ, Fântânele, Frumuşeni, Livada, Vladimirescu;
  Judeţul Argeş: Recea, Izvoru, Miroşi, Căldăraru;
  Judeţul Botoşani: Suliţa, Coşula, Copălău;
  Judeţul Caraş-Severin: Vermeş, Berzovia, Măureni;
  Judeţul Dâmboviţa: Bilciureşti, Dobra, Băleni;
  Judeţul Dolj: Pieleşti, Goicea, Coţofenii din Dos, Brădeşti;
  Judeţul Gorj: Logreşti, Berleşti, Hurezani, Ţânţăreni;
  Judeţul Iaşi: Dumeşti, Leţcani, Movileni;
  Judeţul Ilfov: 1 Decembrie, Copăceni, Clinceni;
  Judeţul Mehedinţi: Pătulele, Vânjuleţ, Rogova;
  Judeţul Neamţ: Grumăzeşti, Bodeşti, Dobreni, Săbăoani, Tămăşeni, Cordun;
  Judeţul Olt: Vişina, Milcov, Oboga, Vişina Nouă, Brastavăţu, Vădastra;
  Judeţul Suceava: Cornu Luncii, Preuteşti, Boroaia, Forăşti;
  Judeţul Teleorman: Segarcea Vale, Liţa, Ciuperceni, Traian;
  Judeţul Timiş: Bethausen, Bara, Balinţ, Secaș;
  Judeţul Vâlcea: Diculeşti, Făureşti, Valea Mare, Fârtăţești;
  224.000 este numărul aproximativ de români care vor beneficia în curând de cadastru gratuit, în cadrul lucrărilor din primele 63 de localităţi.

  Cetăţenii trebuie doar să permită accesul pe proprietate şi să coopereze

  Lucrările de cadastrare se vor face la nivel de localitate, nu individual, se arată în informaţiile puse la dispoziţie de către ANCPI. Asta înseamnă că nici persoanele fizice şi nici cele juridice nu sunt nevoite să ceară autorităţilor efectuarea cadastrului.

  „În cadrul PNCCF, proprietarul/ posesorul/ deţinătorul imobilului este beneficiarul, dar nu este cel care iniţiază efectuarea cadastrului. O persoană fizică/juridică poate beneficia de înregistrarea gratuită a imobilului/imobilelor pe care le deţine, în cadrul PNCCF, în momentul în care încep lucrările de cadastru sistematic în UAT-ul (unitatea administrativ-teritorială – n. red.) pe raza căruia se află imobilul/imobilele. Pe măsură ce o UAT e inclusă în PNCCF, au loc acţiuni de informare a locuitorilor. Acestea sunt realizate cu sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale”, explică reprezentanţii Agenţiei.

  Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF) a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 294/2015, care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 309 din 6 mai şi se aplică de la data publicării.

  Sursa: www.avocatnet.ro

  Foto: www.aradon.ro


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Preţ de 1,7 lei/litru pentru fermierii care livrează lapte la cea mai nouă fabrică din România! Garda de Mediu: Fermierii care fertilizează cu gunoi de grajd – amenzi de 100.000 de lei din cauza mirosului! Vlad Macovei, Asociația Forța Fermierilor: Prioritatea noastră este să avem un PNS care să reprezinte interesele tuturor categoriilor de fermieri din România!

  Ultimele știri

  Anunțul APIA de astăzi pentru fermierii care încasează subvenții și plăți compensatorii la hectar! Spania a interzis vânătoarea de lupi! Fermierii sunt furioși! Un crescător de animale își caută caii furați de la fermă! ”Încă mai sper să îi găsesc!”