• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermele de prepeliţe sau de iepuri pot reprezenta o oportunitate pentru fermierii români? Vezi ce spune ministrul Achim Irimescu

    agrointeligenta.ro -

    Afacerile de nișă ar trebui să plece de la nevoile pieței, consideră ministrul agriculturii Achim Irimescu.

    Întrebat în cadrul unui interviu acordat publicației România Liberă dacă el consideră că ferma de prepelițe sau cea de iepuri pot reprezenta o oportunitate de afaceri, demnitarul a răspuns: ”Aceste categorii reprezintă produse de nişă. Spre exemplu, la noi s-a terminat producţia de in şi cânepă, care este un produs destul de căutat. Problema este dacă mai avem noi agricultură capabilă să cultive in şi cânepă. Nu se mai lucrează cu topitorii, este altă tehnologie. La fel, a fost în mare vogă să facem ferme de melci. România nu este consumatoare de melci. Belgia şi ţările din Vest sunt mari consumatoare de melci. Una este să produci şi alta să vinzi. Orice producător român ar trebui să plece de la piaţă. Acum doi-trei ani, mergând prin ţară, am văzut la un târg pe marginea drumului un producător care vindea trufe. La un preţ derizoriu, evident. În Franţa, un kilogram de trufe ajunge şi la 5.000 de euro. Este piaţă de nişă. După ce ai produs, nu trebuie să stai pe marginea drumului, ci să ai o piaţă. Agricultura este o ştiinţă. Să te apuci de agricultură pentru că ai făcut şi nişte bani este o glumă. Ori eşti expert, ori te laşi. Ne trebuie consultanţă agricolă, camere agricole. Eu toate astea le-am pus printre priorităţile mele. La ora actuală, camerele agricole sunt nefuncţionale, trebuie rediscutat. S-au modificat proiecte până nu au mai fost funcţionale”.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier: Varza românească e tocată pe câmp, în timp ce varza din import e tocată în farfurie! Un mic fermier a dat lovitura cu un soi de usturoi pe care îl vinde cu 100 de lei kilogramul Fermierul care a semnat pentru arenda de 7 tone/ha: ”Nu mă judecați! Această pășune m-a salvat de la faliment”

    Ultimele știri

    Porcul crescut tradițional, micul câștig al gospodarilor de Crăciun: ”Am avut șase porci și i-am dat pe toți la 20 lei kilogramul în viu” Alertă meteo de Crăciun. Județele unde se înregistrează ninsori viscolite, strat de zăpadă, polei și ger Mesaje de Crăciun. 40 de urări și felicitări de Sărbători