• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Poftiți de gustați produse tradiționale la Târgul de Crăciun din curtea Ministerului Agriculturii!

    Gabriela Gimbășanu -

    Târgul de Crăciun din curtea Ministerului Agriculturii și-a deschis astăzi porțile și așteaptă vizitatorii și cumpărătorii atât mâine, cât și duminică, între orele 9 și 17. Evenimentul a devenit deja o tradiție pentru că de mai bine de trei ani, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, aici se reunesc cei mai de seamă producătorii și meșteri artizanali, aducând în inima Capitalei, gustul zonelor rurale încărcate de tradiții și rețete culinare, care mai de care mai îmbietoare.

    În cadrul târgului, bucureștenii pot găsi de la produse din carne realizate după rețete tradiționale, specifice sărbătorilor de iarnă, lactate, brânză, cașcaval afumat, brânză de burduf în coajă de brad, precum și diverse produse pe bază de pește, de la păstrăv afumat în hârzob de brad, până la icre, zacuscă de pește, dar și dulciuri tradiționale din Botoșani, deja celebrul cozonac domnesc și prăjituri în foi. De asemena la târg puteți găsi și fructe și legume proaspete, precum și dulcețuri și siropuri toate realizate după rețete tradiționale, specifice zonei.

    Pentru cei care sunt în căutarea vinului sau a pălincii potrivite pentru masa de Crăciun, târgul din curtea MADR are o gamă de vinuri, de la podgoria Coconi, precum și pălincă de cea mi bună calitate. Tot în cadrul târgului puteți găsi și uleiul presat la rece- Luna Solai și decorațiunile specifice sezonului pentru masa de Crăciun.

    De vineri până duminică sunteți așteptați cu mic, cu mare de producătorii locali din toate zonele țării și meșteri populari, gata să vă învețe tainele cioplitului în lemn, felul în care se țes în mod tradițional iile românești, dar și cum se doinește din fluier.

    DSC_0005 DSC_0008 DSC_0011 DSC_0012 DSC_0019 DSC_0021 DSC_0026 DSC_0054 DSC_0089 DSC_0120 DSC_0125 DSC_0138 DSC_0190 DSC_0193 DSC_0198 DSC_0206 DSC_0209 DSC_0210 DSC_0214 DSC_0218 DSC_0221 DSC_0001


    Te-ar mai putea interesa

    Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Ce putem planta lângă sau sub un nuc

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial