• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • În decembrie, consumul de vin crește cu 50% față de o lună normală. Ce fel de vinuri preferă românii

    Roxana Dobre -

    Consumul de vin crește cu peste 50% în perioada sărbătorilor de iarnă față de o lună normală, românii preferând însă vinurile roșii în luna decembrie, cu toate că de obicei aleg vinurile albe, a declarat pentru Agerpres directorul general al Patronatului Național al Viei și Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe.

    ”În perioada sărbătorilor de iarnă comerțul cu vin crește cu peste 50% față de o lună normală și în special crește consumul de vinuri roșii, românii alegând de obicei vinurile albe, circa 60% din total vinuri. Deși nu există studii de piață, consumul total de vin în decembrie este estimat la 50 de milioane de litri, însă numai 40% provine din piața fiscalizată”, a spus Gheorghe.

    Patronatul Național al Viei și Vinului estimează producția de vin de anul acesta în media ultimilor ani, cu puțin peste 4 milioane hectolitri, însă din punct de vedere calitativ, anul de recolta 2015 a fost unul atipic, cu variații de calitate și cantitate medie la hectar de la o regiune la alta.

    ”Paradoxal, deși am avut o vară și o toamnă propice culturii de viță de vie, cu precipitații suficiente și cu perioadă prelungită de insolație, tocmai acest aspect, în general favorabil obținerii vinurilor de calitate ridicată, a creat probleme viticultorilor în anumite regiuni viticole (în special Moldova, Vrancea). Temperaturile foarte ridicate au blocat în anumite parcele viticole procesul de fotosinteză și a încetinit acumularea zaharurilor în struguri. Această situație nu este însă cu impact relevant la nivel național deoarece, din informațiile culese de noi de la producătorii de vin, există așteptări importante referitor la calitatea vinurilor de la producătorii consacrați care au urmărit cu atenție aplicarea corecta și la timp a tratamentelor fitosanitare”, a explicat Gheorghe.

    Sursa: Agerpres.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul Ștefan Gheorghiță a calculat câți bani au pierdut fermierii la subvenția APIA față de plățile de anul trecut Reacție în Parlament despre noul impozit pe solarii: ”Nu se vor opri până nu rămâne nimic de luat” Florin Barbu, tranșant despre focarul de PPA din ferma lui Dimitrie Muscă: ”Este vina primarilor care au dat autorizații”

    Ultimele știri

    Nu aruncați cojile de portocală! Uite cum le puteți folosi în grădină la viitoarea cultură de legume DNA: 10 apicultori – fraudă de 1,2 milioane de lei din Planul Național Apicol Depozitele de legume promise prin Casa Unirea au devenit centre logistice: ”În perioada imediat următoare vom demara construcția”