• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • An bun pentru Claas: Producătorul de utilaje încheie 2015 cu venituri-record de 3,838 miliarde de euro la nivel mondial

    agrointeligenta.ro -

    Conducerea Claas, unul dintre cei mai mari producători de utilaje agricole din lume, se declară mulțumită de situația financiară la final de 2015, raportând venituri totale de 3,838 de miliarde de euro, cele mai mari din istoria companiei. Cu o piață mondială în impas – în scădere cu 20%, Claas a reușit astfel performanța de a-și menține încasările la un nivel similar, chiar ușor peste cele din 2014, când a tras linie la 3,823 miliarde de euro.

    Analiza celor de la Claas arată că profitul pe care îl va înregistra compania se ridică la 4,1%, ajutat foarte mult de vânzările bune din afara spațiului UE.

    ”Suntem încântați că am reușit să depășim dificultățile actuale din piață, o performanță reușită cu ajutorul structurii noastre la nivel mondial și a gamei mari de produse din portofoliu. Cu o creștere de două cifre a vânzărilor din afara Europei, rezultatul a fost unul pozitiv”, a declarat presei Lothar Kriszun, purtător de cuvânt al board-ului executiv Claas.

    Piața mondială a mașinilor agricole, în declin

    Potrivit comunicatului de presă al companiei, piața utilajelor agricole a scăzut cu circa 20% în 2015. Din analiza Claas reiese că în acest moment, performanța financiară se datorează vânzărilor mari din America de Nord și de Sud, în timp ce în Europa de Est se simte un declin. În Asia, Claas a reușit să se dezvolte în India, în paralel cu stabilizarea pe piața chineză.

    Krasnodar_production_IMG_5581

    De precizat că la nivel de investiții în puncte de producție, Claas își concentrează energiile în Rusia, Franța și Germania. Astfel, în orașul Kras-nodar din sudul Rusiei, compania a inaugurat în octombrie cea mai performantă fabrică de utilaje de pe continentul european. La scurt timp după, Claas a semnat o scrisoare de intenție cu Federația Rusă pentru a primi recunoașterea de producător autohton, un element aparent minor dar care va cântări mult pe această piață în continuă dezvoltare și cu un potențial enorm.

    Trangé_test-bench_DSC_9931

    În paralel, în Franța, la Trange, au fost puse în funcțiune două noi bancuri de testare la scară largă. Noile facilități permit ca întreg sistemul de servicii și anduranță al unui tractor să fie simulat în patru săptămâni. Tot la capitolul investiții, la situl din Hamm , Germania, s-a modernizat tehnologia de depozitare pentru o eficientizare maximă a livrării pieselor de schimb la nivel mondial. De asemenea, în acest an, cei de la Claas au considerat ca domenii-cheie de dezvoltare rețeaua de vânzări și dealeri, precum și digitalizarea tuturor proceselor .

    La nivel mondial, Claas avea, la data de 30 septembrie 2015, un număr de 11.535 angajați, similar cu situația din 2014, când numărul lor era de 11.407. De precizat însă că în ultimii doi ani, producătorul și-a mărit echipa cu circa 20%.

    2015-12-14-en-en-bilanzpressekonferenz-pic-1

    Conducerea Claas la conferința de final de an susținută la Dusseldorf – (de la stânga) Jan-Hendrik Mohr (Vânzări și Marketing), Hans Lampert (Finanțe) și Lothar Kriszun (purtător de cuvând și responsabil de Divizia Tractoare)


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții pe hectar și animale care nu se mai achită prin APIA Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților

    Ultimele știri

    Porumb recoltat în ianuarie. Viorel Zaharia, prestator de servicii: Am cules 4 tone la hectar Vești excelente pentru salariații din agricultură! Guvernul a modificat Ordonanța ”trenuleț” Subvenții APIA. Fermierii – chemați să depună deconturile pentru plățile-bonus pe cap de animal