• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce cunoscut restaurant din București și-a făcut propria fermă de păsări

    agrointeligenta.ro -

    ”După atâția ani de gastronomie românească tradițională de cea mai bună calitate știm cât de importantă este proveniența cărnii”, au declarat reprezentanții cunoscutului restaurant Nicorești, odată cu anunțul că și-au făcut propria fermă de găini ouătoare și de carne de unde se vor aproviziona pentru rețele românești din meniu.

    Restaurantul bucureștean Nicorești este unul dintre cele mai vechi și cunoscute din Capitală. Situat central, pe strada Toamnei și având un specific românesc, localul a decis să investească într-o microfermă de creștere a găinilor ouătoare, dar și a puilor de carne.

    ”Păsările din care gătim la Nicorești provin din ferma proprie, de la țară, unde sunt crescute în aer liber, în spații deschise acoperite de verdeață, fără stres. Ele trăiesc mai mult decât cele din ferme industriale pentru că făcând mișcare, având acces la aer curat iau mai încet în greutate dar carnea și ouăle lor sunt mult mai bogate în nutrienți”, spun cei de la Nicorești pe site-ul restaurantului.

    ou de tara

    Potrivit declarațiilor oferite de oficialii localului pentru Restograf.ro, la toate rețetele Nicorești se folosesc ouă de țară din ferma proprie, în timp ce pe partea de carne, din producția proprie se prepară deocamdată doar ciorba de găină, puiul grill și puiul pe sticlă.

    Foto: restaurantnicoresti.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Porumb de 12 to/ha, distrus de secetă în numai 2 zile. Fermier: ”Nu am mai pățit așa ceva!” Seceta bagă combina în lanurile de porumb. Fermierii recoltează mai devreme în acest an Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic

    Ultimele știri

    Universitatea de Științele Vieții din Timișoara deschide al doilea magazin Akademika Market Premierul Ciolacu: România nu e în pericol în ceea ce priveşte securitatea alimentară. Investițiile în irigații vor continua Condiția ca fermierii afectați de secetă să nu piardă subvenția de 500 euro/hectar