• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum pot fermele să își sporească rentabilitatea cu ajutorul sistemelor de management

  agrointeligenta.ro -

  Utilizând soluții informatice, fermele agricole își pot reduce costurile și crește productivitatea. Pentru orice manager de societate agricolă care gestionează suprafețe de teren este important să dețină controlul afacerii. Acesta se poate realiza cel mai eficient prin accesul rapid la informațiile relevante pentru procesul decizional.

  Unul dintre efectele imediate îl reprezintă reducerea costurilor, cu implicații directe în creșterea profitabilității operațiunilor.

  ”În majoritatea fermelor din România, situațiile legate de activitatea desfășurată nu sunt centralizate sau corelate. Ajutorul informatic este mai mult decât necesar. Avem o experiență extinsă în proiectarea soluțiilor informatice pentru agricultori și știm care sunt nevoile proprietarilor de ferme. Avem certitudinea că soluția noastră informatică de Management al Fermelor Agricole aduce plus-valoare tuturor celor care o vor utiliza”, spune Gabriel Lospa, Directorul departamentului de eAgriculture din cadrul Siveco România. Compania pune la dispoziția fermierilor o soluție completă, intuitivă și eficientă – sistemul informatic de Management al Fermelor Agricole – care se bazează pe cunoașterea problemelor cu care se confruntă conducătorii acestor organizații, gestionând toate activitățile care se desfășoară într-o fermă de mici sau mari dimensiuni.

  Iată câteva dintre principalele avantaje de care beneficiază fermierii prin implementarea sistemului de Management al Fermelor Agricole:

  – Cunoașterea, în timp real, a situației lucrărilor agricole, inclusiv sub formă de hartă.

  – Cunoașterea și analiza istoricului culturilor, activităților, resurselor utilizate și rezultatelor obținute.

  – Controlul consumurilor de toate tipurile – semințe, materiale, combustibili, manopera etc.

  – Generarea planului de rotație a culturilor.

  – Utilizarea hărților tematice: hărți cu lucrări executate, hărți multianuale cu recolte realizate și cu fertilizări realizate, hărți ale cheltuielilor realizate etc.

  – Determinarea profitului la nivel de parcelă sau pe tip cultură.

  – Sistem integrat, flexibil, scalabil și robust.

  – Eliminarea erorilor umane.

  – Capacitatea de procesare a unor cantități mari de informații.

  – Decizii proactive prin acces rapid la informație de ultim moment.

  Este important de precizat ca fermierii pot avea acces în orice moment la informații privind eficiența fiecărei culturi agricole și statusul utilajelor agricole prin accesarea aplicației de pe mobil sau tableta. Astfel, ei pot sa rezolve în timp util orice situație apărută.

  Mai mult decât atât, sistemul asigură gestiunea proprietarilor de terenuri, a contractelor de arendă și a plăților aferente, gestiunea stocurilor de materii prime, materiale auxiliare și produse, gestiunea consumurilor efective de materii prime, forța de muncă și gestiunea costurilor cu utilajele agricole.

  Reprezentanții Siveco dau asigurări că soluția oferită fermierilor nu necesită cunoștințe avansate de informatică, fiind ușor de utilizat deoarece are o interfață intuitivă. Mai mult, fermierii beneficiază de instruire pentru utilizarea soluției și suport din partea echipei de specialiști ai companiei atunci când întâmpină probleme.


  Te-ar mai putea interesa

  BASF – rezultatele financiare pe 2023 și previziuni pentru 2024 Un tânăr din Buzău a investit 100.000 de euro într-o fabrică de mied. Produsul său, medaliat cu aur ADAMA introduce noile ambalaje ecologice de un litru

  Ultimele știri

  Subvenții APIA – o nouă listă la plată cu peste 10.000 de fermieri Ucraina se angajează să limiteze exporturile în UE pentru a evita închiderea graniței cu Polonia Polonia: Luăm în calcul închiderea graniței cu Ucraina. Oficial ucrainean: Nu s-a negociat așa ceva!