• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum se face altoirea pomilor fructiferi primăvara

    Roxana Dobre -

    Orice pom fructifer se poate altoi într-un mod eficient, cu șanse de prindere de peste 90%, în două perioade ale anului. Aceste perioade prielnice sunt primăvara, între 15 martie și 15 mai și vara-toamna, între 15 iulie și 15 septembrie.

    Altoind pomii fructiferi în aceste 2 perioade ale anului, vă veți asigura că prinderea va avea un procent mai ridicat, iar șansele ca pomii altoiți să fie afectați vor scădea semnificativ.

    Pentru a vă face o idee cât mai amplă despre procedeul de altoire a pomilor fructiferi și pentru a fi siguri că lăstarii se vor prinde, trebuie să țineți cont de câteva specificații din domeniu.

    În primul rând este important să știți ce fel de unelte veți avea nevoie. Este vorba de: foarfecă horticolă, foarfeca pentru ramuri groase, un fierăstrău horticol și un briceag de altoit universal. Aceste unelte pot fi găsite în orice magazin specializat.

    Pe lângă aceste unelte, vă vor trebui: portaltoiul, ramuri altoi, bandă de altoit sau bandă izolatoare și o ceară de altoit.

    Dacă ați făcut rost de ustensile iată care sunt pașii pe care ar trebui să-i urmați pentru a realiza o altoire:

    Surse: Povesteacasei.ro, Horticultorul.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Fermieră: ”Telemeaua de capră la 30–40 lei/kg, n-are cum să fie naturală” Subvenția la hectar – în baza facturilor prezentate de fermier. Legea, în premieră la nivel european Un buzoian a înființat o livadă cu smochini și vinde fructele la 30 de lei/kg, direct din fermă

    Ultimele știri

    Legea dronelor agricole – în Parlament! Fermierii își vor înregistra dronele și vor notifica fiecare zbor la ANF Oficial Bruxelles: Comisia Europeană aprobă miercuri acordul cu Mercosur! De ce pun fermierii chinezi pietre pe pepeni. Truc pentru lubenițe mai dulci și mai zemoase