• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Confederația oierilor – înființată oficial: cum va funcționa super-structura din sectorul zootehnic

  Gabriela Gimbășanu -

  Federația Națională a Crescătorilor de Ovine din România ROMOVIS, Federația Crescătorilor de Ovine și Caprine din România și Federația Crescătorilor de Ovine din România PROOVIS au semnat ieri un protocol de colaborare în vederea creării primei Confederații a oierilor cu reprezentativitate la nivel național.

  Noua structură a fost reprezentată și la Parlament, în Comisia pentru agricultură, unde și-a arătat deschiderea pentru un partneriat transparent în sprijinul fermierilor.

  DSC_0227

  Potrivit celor trei organizații semnatare, confederația va avea acoperire la nivel național și va reprezenta interesele a 80% din efectivul de ovine și caprine crescute în România.

  Scopul principal al protocolului semnat constă în implicarea activă și eficientă a federațiilor pentru instituirea și dezvoltarea unui parteneriat durabil și eficient de promovare și implementare a Politicii Agricole Comunitare 2014-2020 din sectorul zootehnic, cu aplecare către sectorul de creștere a ovinelor și caprinelor.

  Protocolul semnat de cele trei federații prevede niște reguli clare de funcționare a viitoarei confederații. Astfel, se dorește constituirea unui Consiliu de Coordonare și a unui Consiliu de Conducere ai cărui membri vor fi nominalizați de conducerea celor trei federații semnatare. Acest Consiliu este responsabil și de nominalizarea membrilor care vor participa la dezbaterile organizate de instituțiile abilitate ce privesc direct sectorul ovin și caprin.

  DSC_0568

  Confederația oierilor își propune să se implice activ în cadrul ședințelor comisiilor de lucru pentru finalizarea grupajului de propuneri de modificare a legislației naționale în vigoare ce vizează sectorul de creștere a ovinelor.

  În afară de implicarea activă în cadrul negocierile cu instituțiile abilitate, noua super-structură își propune organizarea unor strategii de pregătire continuă a fermierilor implicați în sectorul zootehnic. De asemenea, membrii celor trei federații vor avea oportunitatea de a participa la simpozioane, seminarii, conferințe și expoziții de animale la nivel zonal și regional, fie gratuit sau prin plata unei taxe rezonabile de participare.

  În afara obiectivelor cadru ale protocolului, toți membri federațiilor semnatare trebuie să-și asume și obligații. Astfel că protocolul semnat presupune ca asociațiile care aderă la acest protocol să nu desfășoare activități denigratoare, ostile sectorului ovin și caprin. De asemenea, toți membri nu au voie să întreprindă acțiuni sau activități care să afecteze celelalte federații, comisii sau opinii care să combată ideile constructive stabilite cu ocazia întâlnirilor anterioare și care să aducă prejudicii de imagine sectorului de creștere a ovinelor și caprinelor din România.

  În ceea ce privește resursele financiare de funcționare a confederației toate cele trei federații semnatare vor susține financiar activitatea ”în limitele comune agreate de părțile semnatare”.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunț de vânzare: Sămânță de mazăre certificată la prețuri extrem de atractive De vorbă cu fermierii, episodul 5: ”Oamenii să stea liniștiți în case, noi o să lucrăm pentru ei” ADAMA România prezintă ADAMA Farming Business Academy: Training-uri online pentru fermieri!

  Ultimele știri

  Fonduri europene 2021. MADR: Sesiune de proiecte cu o alocare de 10 milioane de euro Preț miei de Paște 2021. Cât va costa în acest an kilogramul de carne de miel APIA – subvenție trimestrială: 1 februarie – termen limită pentru depunerea cererilor!