• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Caz șocant la Constanța: Inspectorii au găsit la vânzare carne veche de peste 40 de ani

    agrointeligenta.ro -

    Caz șocant la Constanța unde în două magazine din piața centrală a orașului a fost găsită carne congelată, cel mai probabil veche de 40 de ani, gata să fie pusă la vânzare.

    Din fericire, nimeni nu a apucat să cumpere. Autoritățile încearcă sa afle cum au ajuns în magazine cinci tone de carne ambalată la începutul anilor ’80, apoi decongelată în urmă cu șase ani, pusă iar în congelatoare și pregătită acum pentru comercializare. Patronul magazinelor a fost arestat.

    Analizele luate din marfa confiscată au arătat un fapt incredibil: carnea a fost procesată la începutul anilor 80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului. Apoi a fost cumpărată de administratorul celor două magazine, decongelată și refrigerată în mai multe episoade, pentru a fi vândută.

    Carmangeriile unde urma să fie comercializată carnea sunt două dintre cele mai vechi din Constanța și sunt situate în cea mai mare piață a orașului. Procurorii spun că ștampilele de la autoritatea sanitar veterinară erau false.

    Anchetatorii au aflat că singurele depozite care pot păstra carne bună de consum timp de zeci de ani sunt cele deținute de stat. ”În stare de război se folosește acestă carne. Ea este menținută la temperaturi speciale la minus 40 grade. Cu mult peste temperaturile din magazine”, a explicat pentru Știrile Pro TV dr. Petru Alexe, Facultatea de Inginerie Alimentara Galați, cum a fost posibil să se păstreze carnea de-a lungul anilor.

    Întreaga cantitate confiscată din cele două magazine a fost predată unei societăți specializate și va fi distrusă prin incinerare, în timp ce proprietarul afacerii va sta în arest preventiv timp de 30 de zile și va răspunde în fața legii.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români