Ştiri agricole

Profesorul Cosmin Alin Popescu – noul rector al USAMV Timișoara

????????????????????????????????????

În următorii patru ani, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” va fi condusă de profesorul Cosmin Alin Popescu. El a câștigat alegerile în fața contracandidatului său, Radu Liviu Șumălan.

Potrivit România Liberă, la alegerile pentru desemnarea unui nou rector al Universității agronomice au existat 334 de electori. Au votat 324 dintre ei, iar noul rector a obținut 264 de voturi.

Cosmin Alin Popescu a fost până acum decan al Facultății de Agricultură. El s-a născut în anul 1974 în comuna Babșa din județul Hunedoara și a absolvit Facultatea de Agricultură în anul 1997. În CV-ul noului rector timișorean se mai regăsesc și Facultatea de Științe Economice a Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Mine a Universității din Petroșani și Școala Superioară de Agricultură din Rennes, Franța.

Profesorul Cosmin Alin Popescu va conduce o universitate formată din șase facultăți: cea de Agricultură, cea de Horticultură și Silvicultură, cea de Management Agricol, cea de Medicină Veterinară, cea de Tehnologia Produselor Alimentare și cea de Zootehnie și Biotehnologii.

Fostul rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” nu a dorit să candideze pentru un nou mandat.

Foto: www.usab-tm.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu