• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii își pot testa produsele la un centru de cercetare de la Agronomie

    agrointeligenta.ro -

    Orice fermier se poate adresa pentru analize cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar Centrului de cercetare pentru studiul calității inaugurat recent de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

    ”Orice producător se poate adresa pentru analize, certificate amănunțite cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar. Cu siguranță că aceste analize pot spune că într-un fruct sau într-o legumă se găsesc anumiți germeni sau bacterii. Aceste analize se fac cu o precizie la care în urmă cu câțiva ani nici măcar nu ne puteam gândi. Să nu uităm de rapiditatea cu care aceste analize pot fi realizate pe baza tehnologiei foarte avansate. Sunt analize care se pot face în aceeași zi”, a declarat, pentru Agerpres, rectorul USAMV, Sorin Cîmpeanu.

    Facilitățile din cele 13 laboratoare care compun centrul de cercetări asigură abordarea multidisplinară în domeniile pomicultură, virologie moleculară, microînmulțirea plantelor, diagnoză pentru protecția plantelor, tehnologii post-recoltă, agrochimie, analiză senzorială, morfologie vegetală și microscopie, analize fizico-chimice, fiziologia plantelor, biologie moleculară.

    În cadrul centrului a fost realizată și o seră complet automatizată, cu facilități „remarcabile” în dezvoltarea plantelor legumicole și floricole, a precizat Cîmpeanu.

    Centrul s-a realizat cu fonduri europene de 41 de milioane de lei, la care s-a adăugat contribuția USAMVB din venituri proprii de aproximativ 9 milioane de lei.

    Sursa: Agerpres.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români