• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rezultatele analizelor DSVSA în dosarul cărnii expirate de 40 de ani: Pentru a păcăli clienții, carnea era spălată, condimentată şi afumată

    agrointeligenta.ro -

    Rezultate uluitoare ale analizelor cărnii expirate, descoperită la Constanţa. Tonele de carne erau putrezite, iar anchetatorii au făcut o descoperire şocantă. Pentru a vinde produsele alterate, administratorul spăla carnea bine, o condimenta şi o afuma.

    Două carmangerii au fost închise, la jumătatea lunii februarie după ce s-a depistat că aveau, la comercializare, carne expirată. Controlul, care a avut loc în data de 10 februarie, a venit în continuarea cercetărilor dintr-un dosar mai vechi, care vizează activitatea afaceristului Răzvan Dimoftache.

    Acesta intrat în atenţia oamenilor legii încă din 2006, pentru evaziune fiscală şi înşelăciune. În 2013, acelaşi Dimoftache a fost depistat în timp ce procesa carne alterată într-un spaţiu comercial de la Gară. În prezent, Dimoftache se află în arest la domiciliu.

    Inspectorii sanitari veterinari constănțeni au finalizat analizele de laborator cu privire la carne.

    „Din punct de vedere organoleptic, produsele din carne sunt neconforme. În ceea ce privește analizele fizico-chimice, la examenul de prospețime s-au constatat modificări alterative, variație de probe”, a spus Cristina Linte, purtător de cuvânt al DSVSA Constanța.

    În ceea ce privește vechimea cărnii, Linte a precizat că instituția nu poate stabili anul procesării alimentelor respective.

    Reamintim că pe data de 11 februarie, polițiștii din Constanța (SICE) având activități specific într-un dosar de evaziune fiscală, sub coordonarea procurorilor Curții de Apel Constanța, au descoperit aproximativ o cantitate mare de carne expirată într-un magazin din piața Tomis III. Acțiunea s-a derulat sub coordonarea Parchetului și în colaborare cu DSV Constanța.  Magazinul funcţionează pe societatea All Plus Consulting SRL. Ulterior, potrivit unor surse, carnea ar fi fost procesată la începutul anilor 80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului.  Apoi ar fi fost cumparata de administratorul magazinului, decongelată şi refrigerată în mai multe episoade, pentru a fi vândută.

    Pe 19 februarie, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus plasarea în arest la domiciliu a lui Răzvan Dimoftache,în dosarul cărnii aparent alterate. Decizia judecătorilor este definitivă.

    Surse: Ziua de Constanța, Replica de Constanța, România TV

    Foto: Ziua de Constanța


    Te-ar mai putea interesa

    Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic Seceta bagă combina în lanurile de porumb. Fermierii recoltează mai devreme în acest an Casa Verde Fotovoltaice 2024 – sesiune nouă. Când se depun dosarele pentru cei 30.000 lei/locuință

    Ultimele știri

    Universitatea de Științele Vieții din Timișoara deschide al doilea magazin Akademika Market Premierul Ciolacu: România nu e în pericol în ceea ce priveşte securitatea alimentară. Investițiile în irigații vor continua Condiția ca fermierii afectați de secetă să nu piardă subvenția de 500 euro/hectar