• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Creșterea albinelor în 2016: Sfaturi pentru a obține cel mai bun preț la miere și alte produse apicole

  agrointeligenta.ro -

  Apicultorii români se luptă pentru a recâștiga o piață invadată astăzi de importuri. Mierea românească – naturală și sănătoasă, este amenințată atât de cantitățile mari aduse din afara UE, cât și de faptul că schimbările climatice și practicile agricole fac ca produsele apicole să fie ori în cantitatea pra mică, ori depistate la laborator cu reziduuri de diferite substanțe, în special provenind din stropirile cu chimicale.

  Tremot Dobre și Fiii, o companie pornită de Traian Dobre, un apicultor din județul Prahova, este și exportator de miere românească pentru piețele europene. Astfel, Dobre colectează de la stuparii români și reușește să ducă produsul lor în țările vestice. Pentru a ajunge însă în țări precum Germania, mierea noastră este însă atent analizată, așa că furnizorul din România a postat pe pagina de Facebook câteva sfaturi pentru apicultori pentru a-i ajuta să își maximizeze profitul pe 2016, în special prin obținerea unor cantități mari de miere ecologică.

  Iată sfaturile Tremot Dobre și Fiii pentru apicultorii cu care colaborează și nu numai:

  1.Faceți-vă rost de butoaie ca să aveți în ce depozita mierea. În acest fel, dacă prețul nu vă mulțumește, puteți aștepta o perioadă mai bună pentru valorificare.

  2. Uitați că există siropuri peste necesar pentru hrănirea de primăvară, 200 g/ familie.

  3. Dacă vă confruntați cu boli în stupină, faceți numai tratamente permise, dar în primul rând dați la topit toate ramele negre care au mai mult de 3 ani în stup, indiferent că mai au resturi de miere. În caz de loca (boală care afectează puietul de albine – n.r.), cel mai bun tratament este focul, aici vorbind de a arde inclusiv lada.

  4. Dacă nu aveți timp și plăcere să vă mai ocupați de albine, vindeți, dar personal cred ca mai bine este să continuați deoarece mierea se răzbună acolo, unde își bagă mâna “păcătoșii”.

  5. Nu vă duceți la rapiță decât atunci când aveți informații asupra tratamentului efectuat.

  6. Verificați foarte bine de unde începeți cu primul salcâm. În zona noastră (județul Prahova – n.r.), unde este un salcâm -doi, mugurele de înflorire al salcâmului pornise încă din ianuarie și credem că este deja compromis.

  7. Cumparați și însămânțați suprafețe cât mai mari cu facelia, evodia etc, altfel va fi foarte greu să găsiți hrănirea necesară între salcâm și tei, mai ales dacă salcâmul nu va da nectar și atunci, se va pleca către tei fără rezerve de hrană.

  8. Mierea de salcâm, indiferent cât veți obține, puneți-o la păstrare.

  9. Suntem interesați de faguri căpăciți, dar cu suport din ceară 100% naturală, și numai noi, livrați direct în ramă, pentru care dăm un preț foarte bun. Normal că trebuie să aveți faguri din producția proprie (de la căpăceală), altfel riscați să aveți refuzuri foarte mari. În ultima perioadă, fagurii livrați sunt la o calitate din ce în ce mai proastă.

  10. Abtineți-vă să mai cumpărați din târguri/ expoziții/etc diferite produse recomandate ca excepționale pentru albine: Fumidil B, drojdii, stimulenți pentru depunere ouă de către regina etc.
  Nu cumparați decât din magazine omologate, sub supraveghere ANSVSA.

  Foto: www.saga.co.uk


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Fenomenul MIERII FALSIFICATE trebuie stopat! Măsuri în UE contra importurilor din China! Piața mierii 2016. Prețul mierii poliflore, afectat de importuri Afacerea cu albine. Sfaturi la cumpărarea familiilor

  Ultimele știri

  Fuziunea dintre Premium Porc și DanBred – anulată din cauza problemelor create de PPA Vicepremierul Dan Barna: Investițiile în irigații au fost scoase din PNRR! Transmisie LIVE: PORUMBUL 2021 LA START!