• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De la fabrica de lactate, controalele se extind în ferme: Brânza cu E-coli, produsă cu lapte nepasteurizat

    Roxana Dobre -

    Scandalul brânzei de vaci cu E-coli a ajuns și în Parlament unde ministrul agriculturii Achim Irimescu a dat mai multe declarații privind controalele efectuate în fabrica de lactate din județul Argeș.

    ”Am fost informat că cele 337 de probe prelevate la produse lactate, din carne și altele am avut ieri rezultatul la finalizarea testelor pentru 194 de eșantioane care au rezultat două elemente importante și anume că am identificat E-coli la un lot de 25 de kilograme de brâză proaspătă de vacă, și este foarte important să spunem cuvântul acesta ”proaspătă” pentru că este vorba despre lapte nepasteurizat și din cauza aceasta veterinarii au mers și la fermele care au furnizat laptele pentru că toți specialiștii că aceasta este procedura care trebuie obligatoriu urmată.  Ar fi vorba despre două ferme care au livrat lapte dar nu știm deocamdată dacă au trimis și către alți procesatori.  Este greu în acest moment să vă spun ce capacitate au, ale cui sunt fermele șamd! Și bacteria a mai fost identificată și la un pui de la care s-a prelevat eșantionul din frigiderul unei familii afectate și era provenit din gospodăria repesctivă”, a declarat ministrul Achim Irimescu după ședința Comisiei Buget-Finanțe din Camera Deputaților.

    Irimescu a arătat că cele 337 de probe nu au vizat doar fabrica respectivă ci s-au luat probe și din comerț, din gospodăriile populației și din alte zone în care s-au identificat produse agroalimentare. ”În contextul în care nu avem rezultatele tuturor probelor așteptăm să vedem ce urmează. Nu știm dacă ferma repectivă a livrat lapte și către alți procesatori”, a subliniat Achim Irimescu.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Germania cultivă pepeni cu gust de pară pe care îi vinde la poarta fermei cu 8-10 lei/kg O familie de oieri pune brânza de oaie la iernat pentru clienți. Kilogramul în saramură costă 45 de lei Un buzoian a înființat o livadă cu smochini și vinde fructele la 30 de lei/kg, direct din fermă

    Ultimele știri

    Florin Barbu – anunț la Agrostrategia despre acordarea despăgubirilor de secetă în acest an! Semănatul rapiței în prima zi a noului an agricol: între ploi și așteptări Sprijinită de Corteva, câștigătoarea TalentA, Maria Boldurescu, va crea un „Bee Paradise” pentru o agricultură durabilă