• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Declarația cu lacrimi în ochi a patronului Lactate Brădet: ”Nu am vrut să fac rău cuiva! Nu cred că după acest scandal imaginea fabricii va fi reabilitată”

    Roxana Dobre -

    Patronul fabricii de Lactate Brădet, Mariu Badea, a susținut marți o conferință de presă, după ce a fost descoperită bacteria E.coli în brânzeturile firmei. El a declarat că au fost luate toate măsurile pentru a evita contaminarea produselor și că întotdeauna analizele făcute au avut rezultate foarte bune.

    ”Vreau să mă disculp de o problemă voită sau de neglijență. De când am făcut fabrica am investit masiv, am încercat să facem o fabrica modernă, avem una dintre cele mai frumoase fabrici și puse la punct și toate controalele au demonstrat că ne facem datoria cu reponsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generație, sunt pornite în prezența mea. Implicarea mea și a familiei mele a fost maximă în această fabrică. Am făcut-o la Brădet pentru că acolo am copilărit. Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare cu un germene în produsul nostru final. Din păcate au apărut aceste analize care sunt parțiale, nu putem să tragem o concluzie definitivă. Îmi este greu să spun ce este. Fabrica nu este închisă. S-a închis o secție unde se face brânza proaspătă pentru a face încă o sterilizare”, a explicat patronul.

    ”Oamenii spun că această bacterie se găsește peste tot. La noi în fabrică există două linii, linia de procesare de produse proaspete, unde mâna omului nu intră în contact cu produsul. Produsele de brânzeturi necesită intervenție manuală, dar nu poți să controlezi 100%. Îmi este foarte greu să îmi explic ce se întâmplă. Am trimis noi probe de apă și produse pentru că suntem cei mai interesați. Eu am luat decizia să nu mai facem produse până nu se elucidează acest caz. Nu vrem să punem în pericol pe nimeni.

    Luăm lapte de la două ferme, una din Argeș, una din Dolj. Lucrăm de foarte multă vreme cu ele. Nu colectăm lapte de la particulari, tocmai din cauza acestor probleme de igienă. Analizele la lapte se fac de două ori pe lună. La oameni se fac trimestrial. Toate analizele noastre sunt perfecte. De 15 ani vin organele de control în fiecare lună. Ultima analiză la lapte a fost făcut acum o săptămână-două săptămâni. Analizele din februarie încă nu au venit.

    Noi facem o medie geometrică a probelor, în momentul în care apare o deviație la această medie trebuie să sistăm producția. Noi nu am avut probleme cu niciuna din aceste analize.  Analizele pe care le-am făcut azi, am fost informat că nu vor da un rezultat concludent privind E-coli. Trebuie făcută o analiză specială care se face doar la Cantacuzino. Laptele este testat printr-un mecanism de siguranță”, a mai spus bărbatul.

    Patronul fabricii a vorbit despre mai multe surse posibile ale contaminării

    ”Brânza se face din lapte pasteurizat. Nu există lapte crud. Singura contaminare este fie de la apă, pentru că în procesul tehnologic toate produsele noastre sunt împinse de apă. Sursa de apă este sursa localității Brădet, din rețeaua publică. Noi și la apa suntem obligați să facem buletine de analize și nu am avut probleme. Contaminarea poate să fie cu apa, fie în manipulare la noi, fie în magazinul de desfacere. Nu sunt în măsură să acuz magazinele, dar vă asigur că la noi exigența de curățenie este maximă. Toate buletinele noastre de analiză, la toate produsele sunt în regulă. Nu avem niciun buletin prost. DSV-ul vine periodic, avem doctor de zonă care vine de două-trei ori pe lună”, a declarat patronul Lactate Brădet.

    Cu lacrimi în ochi, bărbatul a spus că nu crede că după acest scandal imaginea fabricii sale va fi reabilitată

    Probabil va fi ultima conferință, eu nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut și trebuie să te desprați de el la o anumită vârstă. (…) Cred că nu se va mai putea. Când te suna un părinte și te întreabă dacă mai poate să ia lapte pentru copil, ce îi spui?”, a spus Badea.

    Eu, ca administrator, vă asigur că am făcut tot ce se putea, dacă ce a apărut va asigur că nu a fost dintr-o neglijență. Fabrica nu este închisă, s-a închis doar secția de brânzeuturi pentru a elucida orice mister”, a spus patronul.

    De asemenea, Marius Badea a exclus orice legătură între produsele comercializate de firma sa și moartea bebelușilor.

    ”Doar de la 2 februarie avem acest tip de produs. Nici nu vreau să îmi treacă prin cap că noi vreodată am putut să facem un produs care să afecteze viața unui micuț. Din punctul meu de vedere, categoric nu poate să fie o legătură între produsul nostru și moartea copiilor”, a spus patronul.

    Firma Lactate Brădet are o cifră de afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro, produsele fiind exporatate în mai multe țări din Uniunea Europeană.

    Sursa: B1.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Cum sunt păcăliți românii care cumpără brânză din piețe și magazine Noua Zeelandă va exporta în UE, fără taxe, carne de vită, de miel și lactate. Acordul de liber schimb, în vigoare de la 1 mai Ministrul Florin Barbu preferă legumele din solarul familiei: „Nu folosim pesticide”

    Ultimele știri

    Fermier amendat după ce și-a fertilizat terenurile cu gunoi de grajd și a creat ”disconfort olfactiv” Horia Constantinescu a renunțat la funcția de președinte al ANPC Plantele beau, nu mănâncă!