• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Nu ați primit invitație de la APIA pentru depunerea cererii unice? Uite ce trebuie să faceți!

  Roxana Dobre -

  Prima zi de depunere a cererii unice a debutat ieri fără incidente la centrele din țară ale APIA. Potrivit directorului general al agenției de plăți, Ioan Merca, până la ora 16.00, în toată țara s-au primit 1.160 de cereri, iar județele fruntașe la depunerea cererii unice sunt Bistrița, Sălaj și Olt.

  Referitor la modelul de depunere a cererilor, ca și în anii trecuți, fermierii primesc invitații în care sunt înștiințați cu privire la data, ora și funcționarul la care sunt programați. Dacă, însă, nu primesc această notificare sau doresc să afle detalii despre cererea unică, agricultorii pot suna direct la centrele județene (vezi lista cu numere de telefon) sau, dacă au posibilitatea, se pot adresa direct funcționarilor din centrele APIA din toată țara.

  Totodată, trebuie să aveți în vedere că invitațiile abia au început să fie trimise, iar pentru fermierii care au și animale, depunerea demarează doar după 15 martie!

  Invitațiile nu se imprimă pentru toți fermierii pentru că acest proces ar fi extrem de costisitor pentru APIA având în vedere că o invitație are acum cinci pagini.

  Mergeți și verificați la primăria localității de care aparțineți!

  ”Dacă APIA trebuie să trimită la 30.000 de fermieri câți sunt într-un județ atunci trebuie să plătim 150.000 de pagini imprimate ceea ce este destul de costisitor.  Se folosește modul acesta de a invita fermierii mai mult la cei care locuiesc în orașe și au teren în mediul rural, pentru care solicită subvenție. Dar invitația și programare se fac pe un fișier pe care fiecare funcționar APIA îl duce la primărie și are grijă ca fiecare fermier să afle data și ora la care trebuie să se prezinte pentru depunerea cererii unice. Anul acesta ne putem folosi și mai mult de tehnică și avem posibilitatea să trimitem 2.000 de sms-uri de pe telefonul de serviciu. Deci trimitem și sms-uri pe lângă acele liste depuse la Primărie, astfel încât să ne asigurăm că fermierii primesc invitația. Aceasta este mai mult o formalitate oarecum pentru că fermierii au evoluat foarte mult față de perioada 2007-2008 până în 2010, primii 2-3 ani de subvenții, până s-a obișnuit lumea cu depunerea dar acum orice fermier știe că perioada 1 martie – 15 mai este termen de depunere a cererilor”, ne-au declarat surse APIA.

  Fermierul trebuie să țină cont de cel puțin două reguli ”de aur” printre care să declare corect suprafața pe care o lucrează și cultura pe care o înființează.

  Atenție! Suprafeţele declarate în cererile unice de plată pentru care nu se depun documentele care fac dovada utilizării terenului până la data-limită de depunere a cererilor unice de plată sunt neeligibile!

  Vă reamintim că depunerea documentelor la APIA pentru cei din sectorul vegetal se face în perioada 1 martie-16 mai fără penalizări, urmând ca după, timp de 25 de zile lucrătoare (respectiv până pe 10 iunie), cererile să fie primite, însă pentru fiecare zi de întârziere se va aplica o sancțiune de 1% din valoarea plăților cuplate pe care beneficiarul le are de încasat.

   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Afacerea lui Fănel Bogos cu 1.000 ha și 2.000 de angajați. ”Suntem în perioada de conversie la ouă și pui bio” Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale!

  Ultimele știri

  AVANS APIA 2020: Cine sunt fermierii la autorizare în primele zile de începere a plăților! Bruceloza la ovine: semnele bolii care cauzează avortul oilor. Măsuri de prevenire la stână! Subvenții APIA 2020 – cuantum SCZ ovine! 17,92 euro/cap – plata minimă pentru crescătorii de oi și capre!

  Căutare în articole