• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum se face corect rărirea răsadurilor

    Roxana Dobre -

    Următoarea lucrare tehnologică după repicare, este cea de rărire a răsadurilor. Această operațiune se impune pentru a evita alungirea răsadurilor, iar momentul potrivit este atunci când încep să se atingă vârfurile frunzelor adiacente, între ele.

    În bazinul legumicol Matca (dar și în alte zone unde condițiile permit acest lucru) operația tehnologică de rărire a răsadurilor de pe pat, direct pe pământ , se face cu 2-3 săptămâni înainte de plantare.

    Metoda de mutare a răsadurilor pe pământ,  conferă câteva avantaje certe:

    -O rărire foarte bună a răsadurilor (frunzele vecine nu se mai ating unele de altele, fiecare plantă beneficiind astfel de expunere și de o cantitate maximă de lumină, grăbind dezvoltarea rapidă și timpurietate generală)
    -O călire optimă a plantelor, înainte de plantare (plantele sunt așezate cât mai aproape de sol, sau chiar direct pe sol, luând contact cu noile condiții de mediu.

    Această metodă de rărire a răsadurilor presupune și o atenție sporită față de menținerea temperaturilor optime (sau cel puțin 5 grade C ) pentru dezvoltarea plantelor, din acest motiv,  se realizează acolo unde sunt condițiile necesare: sistem de încălzire și folii profesionale de acoperire.

    După ce răsadurile au ajuns la parametri de dezvoltare, iar condițiile din seră/solar permit, se trece la transplantare- operațiunea tehnologică de mutare a răsdurilor din răsadniță, în seră/solar, și plantarea definitivă în pământ.

    Sursa: Marcorser.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români