• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Bursa pomilor fructiferi: Ce preț au puieții la pepinierele private și cele de stat aparținând institutelor de cercetare pomicolă

  Roxana Dobre -

  Specialiștii în pomicultură recomandă ca plantările să fie făcute încă din toamnă mai ales pentru că pomii fructiferi au destulă umiditate pe timpul iernii. În primăvară se verifică dacă aceștia sau prins și se înlocuiesc golurile rămase în cazul în care pomii s-au uscat. Dacă nu ați apucat să plantați în toamnă, începutul lui martie este perioada indicată să faceți lucrările. Acestea pot fi făcute și mai devreme de luna martie, totul este ca pământul să fie dezghețat.

  Pentru alegerea materialului săditor este important să consultați un specialist dacă dezvoltați o livadă mai mare sau să fiți atenți de unde cumpărați pentru că de multe ori, dacă nu achiziționați pomii din pepiniere autorizate, vă puteți trezi peste 4-5 ani fie că pomul nu fructifică, fie că nu este soiul pe care îl credeați, fie că nici măcar nu este specia pe care o credeați. Deci nu vă bucurați că găsiți poate material săditor cu câțiva lei mai ieftin pentru că pe termen lung nu vă ajută cu nimic mica economie pe care credeați că ați făcut-o.

  La fel de important este să țineți cont și de soiurile care au nevoie de polenizatori, cum ar fi cireșul sau prunul. În cazul cireșului, orice soi ați alege ideal este să adăugați și soiul Stella care este un bun polenizator pentru toate celelalte soiuri. Pe același principiu și în cazul prunului este indicat să adăugați soiul Anna Spath. 

  În această perioadă și pepinierele de pomi fructiferi se întrec în oferte și aplică reduceri. Agrointeligența vă prezintă șase dintre ofertele cu prețuri a unor pepiniere și institute de cercetare de la noi din țară. De specificat că prețurile suferă modificări în general când comanda de pomi fructiferi sare de 1000 de bucăți. Când faceți comanda nu ezitați să puneți toate întrebările legate de recomadările privind plantările soiurilor respective, îngrijire și tăieri.

  1.Pepiniera Roman Afumați

  Pepiniera este înființată încă din anul 1999 și produce pomi fructiferi, viţă de vie, arbuşti fructiferi, plante dendrologice. În plus, specialiștii din cadrul pepinierei oferă consultanță privind înfiinţarea plantaţiilor pomicole, întreţinere, amenajări.. Materialul săditor posedă certificat de calitate.

  Pomi Fructiferi

   De la 10 lei la 20 de lei bucata

  10  LEI

  Viță de Vie

   7 lei bucata

  7 LEI

  Arbuști Fructiferi

   10 lei bucata

  10  LEI

  Goji

   30 lei bucata

  30 LEI

  Pentru oferta completă puteți vizita site-ul Pepiniera Roman

  2.Pepiniera Szekely Aiud

  Sunt pe piață din 1993 iar din 1996 au devenit atât comercianți cât și producători. În 14 ani de experiență în domeniul pomiculturii au onorat comenzi în toată țara. Proveniența materialului săditor este din producție proprie, acesta fiind controlată și garantată de Institutul Național de Control al Semințelor și Materialului Săditor.

  Pomi Fructiferi

  La bucată: 9 lei; Engros: la rădăcină liberă – 8 lei

  8 LEI

  Viță de Vie

  La bucată: 6 lei

  6 LEI

  Arbuști Fructiferi

  La bucată: 5 lei

  5 LEI

  Trandafiri

  La bucată: 4 lei

  4 LEI

  Pentru oferta completă puteți vizita site-ul Pepinierei Szekely Aiud!

  3.Pepiniera Botoșani

  Comercializează o gamă diversificată de pomi fructiferi (măr, păr, cireș, vișin, cais, prun, nuc etc), viță de vie și arbuști. Materialul săditor este cerificat fitosanitar și este adaptat condițiior pedoclimatice din țara noastră. Societatea  asigură transportul în toată România prin curierat, cheltuielile fiind suportate de către client. Pentru expedieri prin curierat, valoarea minimă a unei comenzi este de 100 lei.

  Pomi Fructiferi

  La bucată: 13 lei

  13 LEI

  Viță de Vie

  La bucată: 10 lei

  10 LEI

  Trandafiri

  La bucată: 10 lei

  10 LEI

  Dud alb/negru

  La bucată: 13 lei

  13 LEI

  Pentru oferta completă puteți vizita site-ul Pepinierei Botoșani 

  4. Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultura și Vinificație Blaj

  Sstaţiunea dispune de o suprafaţă totală de 895 ha, aparţinând, conform HG 517/1999, domeniului public şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul sectoruuil de cercetare ştiinţifică şi transfer a rezultatelor cercetării cu 9 profile de cercetare și sectorul de dezvoltare, cu ferme pilot, pentru verificarea rezultatelor cercetării în vederea transferului spre unităţile productive. O latură importantă a activităţii staţiunii a reprezentat-o şi o reprezintă în continuare, verificarea şi generalizarea rezultatelor cercetării, introducerea progresului tehnic în producţie, folosindu-se metode de difuzare şi aplicare a soluţiilor oferite de cercetare, care şi-au dovedit eficienţa.

  Pomi Fructiferi

  La bucată: 7 lei

  7 lei

  Arbori ornamentabi

  La bucată: 15 lei

  15 LEI

  Stocul de vițe altoite la ghiveci anul III este epuizat pentru primăvara 2016.

  Stațiunea preia comenzi pentru toamna 2016 și primăvara 2017!

   

  Pentru oferta completă puteți vizita site-ul Stațiunii de Cercetare Blaj. 

  5. Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa – Bucureşti

  Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa – Bucureşti este instituţie publică care funcţionează în subordinea Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Siseşti” – forul ştiinţific naţional în domeniul agriculturii, medicinei veterinare, industriei alimentare, silviculturii şi protecţiei mediului – şi în directa coordonare a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni, Argeş.

  Staţiunea desfăşoară o gamă largă de activităţi, de la cele de cercetare şi dezvoltare la activităţi comerciale, prestări de servicii şi consultanţă.

  De asemenea, Statiunea conservă în colecţiile naţionale tezaurul genetic pentru speciile cais, piersic şi nectarin, cantonate în zona de sud a României, tezaur concretizat în peste 655 fenotipuri de cais şi 950 fenotipuri de piersic şi nectarin.

  Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa-București  vinde pomi fructiferi din producție proprie , indiferent de specie, la prețul promoțional de 15 lei/buc.

  Pentru oferta completă puteți vizita site-ul Stațiunii de Cercetare Băneasa. 

  6. Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă Constanţa

  Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă Constanţa s-a înfiinţat în anul 1977, în urma desprinderii laboratorului de pomicultură care a funcţionat în perioada 1957-1977 în cadrul Staţiunii de Cercetare şi Producţie Viti-vinicolă  Murfatlar. În prezent, stațiunea valorifică fructe produse în livezile proprii, precum piersici, nectarine, pavii, caise, cireşe, vişine. În plus, oferă material săditor pomicol din speciile: piersic, cais, prun, cireş, vişin, măr şi păr. Specialiștii stațiunii întocmesc și proiecte, schiţe, amenajare parcuri şi grădini, de înfiinţare şi exploatare de livezi, tehnologii de înfiinţare şi întreţinere livezi sau consultanţă în domeniu.

  Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă Constanţa vinde pomi fructiferi din producție proprie, indiferent de specie, la prețul promoțional de 15 lei/buc.

  Pentru oferta completă puteți vizita site-ul Stațiunii de Cercetare Constanța. 


  Te-ar mai putea interesa

  Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face

  Ultimele știri

  După scandalul din Ucraina, și ministrul Agriculturii din China este anchetat pentru fapte de corupție Agrometeo: Zone cu secetă moderată și puternică la cultura de grâu în mai multe regiuni agricole ale țării Producătorii de zahăr din Ucraina cer sistarea exporturilor către UE