• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Întrebări încă fără răspuns: De ce au făcut-o italienii de oaie cu brânzeturile românești? Miza depășește cazul Lactate Brădet?

    Vlad Macovei -

    1.Dacă cei de la Lactate Brădet au greșit, să plătească. Asta am susținut de la bun început. Semnul de întrebare era legat de conexiunea dintre îmbolnăvirea bebelușilor și consumul de produse de la Brădet. Nici acum această conexiune nu este făcută clar, cu dovezi, fără niciun dubiu. Oricum, fabrica și brandul au soarta pecetluită acum, indiferent de rezultatul final al anchetei. Ce să mai înțelegem?

    2.Continui să cred că autoritățile au comunicat defectuos. În cazul unui bebeluș de la Fetești, medicii de la Spitalul Marie Curie au spus că îmbolnăvirea s-a produs de la sarmale. Am aflat de la autorități de unde provenea carnea tocată? Avea E-coli? Ce alte produse alimentare cu E-coli au mai fost descoperite zilele acestea la nivelul întregii țări?

    3.Alerta rapidă din Italia vizează brânza de oaie din România. Însă Lactate Brădet nu procesează lapte de oaie. Ori italienii au confundat brânza de burduf de vacă cu brânza de oaie, ori este vorba de încă o fabrică nouă împlicată în scandal, de care nu știam, și care procesează lapte de oaie. Cum este posibil?

    4.Ce facem acum? Dacă întreaga producție de lactate și brânzeturi din România va fi pusă sub semnul întrebării la nivel european?  Ce se va alege de fermierii și procesatorii români?

    5.Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, trebuie să comunice inteligent și să vină cu soluții. Mingea este în terenul său și, cu un pic de pricepere, putem întoarce această situație în favoarea României și a consumatorilor români. Ce va face însă ministrul Agriculturii?


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români