• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ce stropiri se aplică pomilor înfloriți sau când acestora încep să le cadă florile

  Roxana Dobre -

  În luna aprilie chiar dacă pomii sunt în floare stropirile continuă mai ales că există riscul apariției  de ciuruire bacteriană și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinare (la piersic), antracnoza (la cais), ouă  de acarieni. Tratamentele se aplică încă de la apariția primelor frunze, 15-30 martie. Stropirile se execută atunci când vremea permite: nu bate vântul, fără precipitații, temperatura este pozitivă.

  Iată care este graficul tratamentelor fitosanitare pentru stropirile când pomii sunt în floare dar și costurile aferente aplicării produselor.

  Costuri  Fenofaza vegetativă Produsul fitosanitar Concentrația recomandată  Boli și Dăunatori
  Score 250 EC – 144,00 lei – 250 mlMerpan 80 WDG – 50 de gr, 3 lei

  Decis Mega – 10 lei, cutie de 5 fiole*3 ml

  Dezmugurit (apariția primei flori)(15-30 martie) Score 250 EC – Syngenta

   

   

  Merpan 80 WDG – În funcţie de condiţiile climatice prezintă remanenţă de 10-20 de zile pe plantă. Favorizează cicatrizarea rănilor.

   

  Decis Mega

  0,2 l/ha, 1-2 tratamente pe sezon înainte și după înflorit.

   

   

   

  0, 5 % la 10 l apă

   

   

  O fiolă de 3 ml de dizolvă în 20 l apă și este suficientă pentru 200 mp

  Ciuruirea bacteriana și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinare (la piersic), antracnoza(la cais), ouă  de acarieni.
  Systhane Forte – 310 Lei, 1 litruFolpan 80 WDG- 82 lei/kg

  Calypso 480 SC – 16 lei/10 ml 

  La scuturarea petalelor (peste 50% din flori sau scuturat)(10-20 aprilie) Systhane Forte – este un fungicid sistemic distribuit în toată planta care nu este spălat de apa din precipitații.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Folpan 80 WDG

   

   

  Calypso 480 SC – Datorită faptului că insecticidul prezintă o selectivitate excepţională faţă de insectele utile el poate fi utilizat chiar şi la înflorire, fără a distruge insectele polenizatoare cum sunt albinele sau bondarii.

   

  0,02%, volumul de soluție este de 1500 l/ha la pomii fructiferi.

   

   

   

   

   

   

  0.15-2 kg/ha

   

   

   

   

   

   

  10 ml la 50 l apă

  Ciuruirea bacteriană și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinare(la piersic) și viermele fructelor (G1T1), minatoare, defoliatoare.
  Dithane M  45 – 3 lei, pliculeț de 20 de grCyperguard  25EC – 22,80 lei/100 ml La căderea corolei (când se văd fructulețele formate) – (1-10 mai) Dithane M  45 – este cel mai cunoscut fungicid de contact, cu un spectru foarte larg de combatere a patogenilor din culturile de câmp, legume, flori, livezi și vița de vie, precum și la tratarea semințelor. Nu se va amesteca cu produse uleioase sau care conțin calciu.

  Cyperguard  25EC –  este inflamabil și puțin volatil. Prezintă o toxicitate moderată pentru om și animale.  Toxic pentru pești, organisme acvatice și albine.

  0,2%

   

   

   

  0.02%

   

  Ciuruirea bacteriană și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinare (la piersic), antracnoza (la cais), moliile și viermele fructelor.

  Este bine de reținut că în perioada de vegetație piersicul nu suportă stropiri cu zeamă bordeleză.

  Lucrări obligatorii înaintea efectuării tratamentelor

  Foto:alexandrone.wordpress.com

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Bravo, Ludovic Orban! Presiunea mediatică Agrointeligența a dat roade: Guvernul asigură banii de despăgubiri! Daniel Botănoiu, apel către ministrul Finanțelor: Nu puneți cruce sectorului agricol, dați banii pentru despăgubiri! Legea vânzării terenurilor agricole 2020 – PROMULGATĂ de Președintele Klaus Iohannis!

  Căutare în articole