• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Agriculturii: Consumatorul trebuie să știe cine și cât profită din prețul unui produs alimentar

    agrointeligenta.ro -

    Consumatorul român trebuie să fie informat privind modul în care se formează prețul unui produs la raft, să știe cine și cât profită în acest lanț comercial, a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu la Congresul Industria Cărnii.ro organizat joi, 14 aprilie, în București.

    Temele dezbaterii au inclus și prețurile produselor românești în supermarket, astfel că președintele Asociației Române a Cărnii, Radu Timiș, l-a întrebat pe ministrul agriculturii cum vede ”discuțiile inițiate în această perioadă cu privire la taxa de raft, respectiv ce putem face în acest sens, pentru a reglementa piața noastră”.

    ”Noi am salutat inițiativa chiar personală a domnului președinte al Comisie de Agricultură, Nini Săpunaru, asta deoarece pentru români și producătorii români întregul lanț alimentar trebuie să existe un sistem transparent în ceea ce privește modul cum se formează prețul. La nivel european s-a stabilit un Observator al prețului laptelui și acum s-a extins și la nivelul cărnii de porc. Este extrem de important ca și consumatorul să știe exact cum se formează prețul și cine și cât profită din acest lanț al unui produs alimentar. Sperăm ca acest proiect de lege să creeze echilibrul necesar, pentru că nici hipermarketurile și nici consumatorul român nu își doresc să ”moară producătorul român”. Cu toții ne dorim să avem producători puternici care să producă cât mai bine, cu un sistem de retail care să aibă profit și consumatorul care să aibă acces la calitate și la prețuri accesibile. Acestea sunt dezideratele oricărui Guvern modern. Cred că România poate să-și asigure în mare parte necesarul de consum în ceea ce privește carnea”, a declarat ministrul Achim Irimescu.


    Te-ar mai putea interesa

    An compromis pentru floarea-soarelui? Georgian Corniță, fermier: Am început să întoarcem culturile! Un fermier produce mana cerească, alimentul biblic uitat de decenii Cel mai mare producător de carne de porc din România și-a deschis primul magazin propriu

    Ultimele știri

    Febra aftoasă a apărut la o fermă ce luase toate măsurile de biosecuritate. Angajații se mutaseră la fermă pentru a nu aduce virusul Combaterea în preemergență și în postemergență timpurie a buruienilor din culturile de porumb și floarea soarelui – două soluții foarte eficiente oferite de FMC Fermierii au de unde alege. Agrii recomandă mai multe fungicide contra septoriozei la grâu