• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DuPont Pioneer anunță că va comercializa primii hibrizi de porumb ceros CRISPR-Cas

    agrointeligenta.ro -

    DuPont Pioneer a anunțat că va comercializa hibrizi de porumb ceros, aceștia reprezentând primul produs comercial al companiei dezvoltat prin tehnologia avansată de ameliorare CRISPR-Cas. Se preconizează că acești hibrizi de porumb ceros de elită de ultimă generație vor fi disponibili pentru cultivatorii din SUA în cel mult cinci ani, în prezent desfășurându-se teste de câmp și evaluări conform procedurii de reglementare.

    „”Aplicăm cei 90 de ani de experință și cunoștințe în domeniul biologiei porumbului pentru a dezvolta următoarea generație de hibrizi de porumb ceros, de înaltă calitate, în beneficiul întregului lanț valoric, de la cultivatori, la procesatori și utilizatorii finali”, a declarat Neal Gutterson, vice-președinte, departamentul de cercetare și dezvoltare din cadrul DuPont Pioneer. ”Pornind de la acest prim porumb CRISPR-Cas, cu identitate prezervată, al companiei noastre, vom putea stabili o bază solidă pentru succesul unui volum mare de produse obținute pe viitor cu această inovație din ameliorare”, a mai spus oficialul.

    200.000 de hectare de porumb ceros se cultivă anual în SUA

    Pioneer este lider mondial în furnizarea de hibrizi de porumb ceros. Ȋn Statele Unite, aproximativ o jumătate de milion de acri, adică peste 200.000 ha, de porumb ceros sunt cultivați în fiecare an; cu toate acestea, în mod tradițional randamentul acestora este mai scăzut decât în cazul hibrizilor de porumb non-ceroși. Porumbul ceros are un conținut de amidon de amilopectină mai mare, care este prelucrat pentru uz alimentar si nealimentar, fiind folosit inclusiv pentru fabricarea de produse alimentare procesate, adezivi și hârtie lucioasă. Porumbul ceros este cultivat în mod obișnuit pe bază de contract printr-un sistem de producție cu circuit închis, denumit în mod uzual ca având „identitate prezervată”.

    ”Următoarea generație de hibrizi ceroși dezvoltați cu ajutorul CRISPR-Cas va reprezenta o schimbare radicală în eficiența cu care aducem platforme genetice de elită de porumb ceros cu randament ridicat pentru clienții noștri”, a afirmat Gutterson.

    Departamentul Agriculturii din Statele Unite ale Americii (USDA) a publicat recent un răspuns la ”Scrisoarea-solicitare privind regimul de reglementare” a companiei Pioneer, afirmând că nu consideră că porumbul ceros de ultimă generație dezvoltat prin noile tehnici de ameliorare CRISPR-Cas face obiectul serviciilor specializate de reglementare a biotehnologiei ale USDA.

    DuPont Pioneer consideră că produsul CRISPR-Cas reprezintă un instrument avansat de ameliorare a plantelor, cu mari promisiuni în a menține capacitatea planetei de a produce hrană sănătoasă si suficientă. Confirmarea USDA reprezintă un prim pas important în clarificarea cadrului de reglementare din SUA și dezvoltarea de soiuri pe baza tehnologiei CRISPR-Cas,” a afirmat de asemenea Gutterson. “Vom continua să ne consultăm cu organismele de reglementare de la nivel mondial și agențiile guvernamentale pentru a putea astfel înțelege reglementările potențiale la nivel international”.

    Pioneer construiește o platformă de ameliorare avansată CRISPR-Cas pentru a dezvolta semințe cu o mai mare rezistență la mediu, cu anumite caracteristici, cum ar fi rezistența la boli și toleranța la secetă, în plus față de progresul din ameliorarea sistemului de hibrizi. Tehnologia are aplicabilitate pentru toate culturile Pioneer de interes.

    „Acesta este doar începutul: suntem de părere că valoarea reală a acestei inovații importante în cultivarea plantelor se va realiza printr-un angajament activ cu clienții, cu mediul academic, guvernele, ONG-urile și instituțiile publice care activează în domeniul cercetării pentru a găsi noi soluții la cele mai dificile provocări din agricultură”, a adăugat Gutterson. „Pioneer are o lungă istorie în ce privește cooperarea pentru progresul științei si este deschis să construiască noi colaborări care ar putea contribui la dezvoltarea tehnologiei CRISPR-Cas în toate culturile și zonele geografice pentru o bunăstare sporită.”

    Pioneer a anunțat anterior încheiarea unor acorduri strategice pentru colaborări de cercetare și brevete de proprietate intelectuala (PI) cu Universitatea din Vilnius și cu Caribou Biosciences. Acestea se combină cu propriile brevete ale DuPont, cu capacitățile tehnologice, de infrastructură și expertiză științifică, în scopul dezvoltării CRISPR-Cas.

    CRISPR-Cas9 – CRISPR, adică prescurtarea de la Clustered Regularly Interspaced Palindromic Repeats – este tehnologia care revolutionează domeniul ingineriei genetice, prin precizie, uşurinţa de folosire şi viteza cu care se văd rezultatele.

    CRISPR a fost pusă la punct în 2012, dar puterea și potențialul său au ajuns în centrul atenției abia în ultimii câțiva ani. Instrumentul a fost considerat „descoperirea anului” de către revista Science, în 2015 și una dintre cele mai importante zece descoperiri pentru 2016 de către MIT Technology Review .

    Potențialul CRISPR de a remodela agricultura este considerat drept extraordinar. In ultimii ani, cercetarea în legată de modificarea unor specii de plante utilizând CRISPR a fost constantă. Oamenii de știință chinezi au înzestrat un hibrid de grâu de panificaţie cu rezistență la făinare. Cercetătorii japonezi au extins perioada de păstrare a unor roșii “prin dezactivarea genelor care ajută la controlul maturării”. Şi cercetatorii britanici au vizat o genă care influenţează șansele ca o sămânță să rodească. Alte proiecte de editare a genomului s-au axat pe cartofi, soia, și orez.

    Citiți mai mult pe www.infoomg.ro

    Foto: www.mb.com.ph


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului