• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 5 sfaturi utile pentru a ajuta orhideea să înflorească din nou

  Roxana Dobre -

  În ultimii ani, orhideea a devenit una dintre cele mai des întâlnite plante ornamentale. Este o adevărată mini-industrie dedicată acestei flori care reușește să trezească pasiuni în rândul celor care își doresc să îngrijească plante deosebite într-un spațiu mic, așa cum este un apartament de bloc. Așa se face că și dezamăgirea este mare atunci când orhideea își pierde florile și nu dă semne că va îmboboci din nou. Este momentul atunci să intervenim pentru a ajuta orhideea să înflorească iarăși, să își recapete splendoarea.

  Citiți și:

  Top 10 cele mai utile sfaturi pentru îngrijirea orhideelor

  Cum schimbi ghiveciul unei orhidee: reguli de bază de care trebuie să ții cont

  Există mai multe sfaturi care, dacă sunt urmate, reușesc să readucă orhideea la viață. Cele mai multe au legătură cu mediul în care aceasta este ținută.

  1.Nivelul de umiditate. Este cel mai important în declanșarea înfloririi orhideei despre care se știe că are o sensibilitate aparte la apă. Planta trebuie udată săptămânal pe timpul verii și o dată la două săptămâni în sezonul rece. Ca și sfat util, se va evita formarea de bălți în ghiveci, iar iarna, când umiditatea în casă este mai redusă, planta nu se va plasa aproape de sursa de căldură. Se poate păstra ghiveciul pe o tavă cu pietriș acoperit mereu cu apă și care, prin procesul de evaporare, va crea un microclimat ideal pentru orhidee. O altă soluție bună pentru udarea ei este poziționarea ghiveciului într-un vas cu apă timp de 5 minute, cât floarea să își ia apa de care are nevoie. După această procedură, ghiveciul se lasă la scurs ca totuși floarea să nu stea într-un pământ îmbibat. De asemenea, se va evita udarea frunzelor.
  Udarea orhideelor se face doar dimineața, niciodată seara sau noaptea!

  2.Variațiile de temperatură de la zi la noapte pot influența înflorirea din nou a orhideelor care preferă nopțile mai răcoroase, cele în care temperatura din încăpere coboară în jur de 10-15 grade Celsius.

  3.Lumina este un alt factor care poate ajuta înflorirea. Deși orhideea iubește razele soarelui, ea nu trebuie să fie poziționată direct în bătaia lor sau ținută permanent la expunere directă.

  4.Substanțele nutritive ajută orhideea să se dezvolte la fel ca și în cazul altor plante, așa că această floare este recunoscută pentru nevoile sale speciale de fertilizare. În magazine găsiți fertilizanți speciali pentru orhidee și nici nu sunt foarte scumpi, așa că merită să îi încercați pentru a vă răsfăța ”preferata”.

  5.Starea rădăcinilor de orhidee sunt cel mai important factor pentru viabilitatea ei. Floarea are un sistem radicular aerian care are nevoie atât de umiditate cât și de o ventilație corectă. În măsura în care se poate, pentru a declanșa înflorirea orhideei se poate muta planta într-un ghiveci cu orificii laterale, ușor de găsit în magazinele de specialitate sau în cele de materiale plastice.

  Sursa: www.gardeners.com

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Calendarul APIA pentru plata subvențiilor în luna august! Furie în legumicultură! Fermierii cer MADR să achite 3.000 euro la Tomata, așa cum s-a aprobat inițial programul! Ghiță Ciobanul: De ieri sunt președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor prin decizia membrilor fondatori!

  Căutare în articole