• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Argentina a lansat primul tip de soia cu toleranță la secetă

    agrointeligenta.ro -

    Argentina este prima țară din lume care a aprobat, în premieră mondială, primul tip de soia cu toleranță la secetă. Anunțul a fost făcut de către guvernul de la Buenos Aires, iar mișcare plasează Argentina în grupul țărilor care își exprimă susținerea noilor culturi modificate genetic, alături de Brazilia.

    Potrivit agenției oficiale de știri din Argentina – Telam, noua varietate a fost obținută în urma unui parteneriat public privat dintre Universidade Nacional do Litoral, unde a fost identificată gena, și compania Inder, care a încorporat tehnologia la soia. Astfel, rezultatul colaborării a fost un nou tip de soia care asigură producții ridicate chiar și în condiții de secetă.

    Conform aceleiași surse – Telam, ministrul Agriculturii din Argentina, a subliniat că va exista în continuare o concentrare a atenției pentru cercetarea transgenică în agricultură, cu atât mai mult cu cât în prezent, mai mult de 90% din culturile de soia, porumb și bumbac modificate genetic sunt furnizate doar cinci companii multinaționale. Astfel, oficialul argentinian a arătat că este nevoie de o extindere și de o ”democratizare” încât noile tehnologii să fie accesibile tuturor fermierilor.

    Concurența pe piața biotehnologiilor este acerbă în America de Sud unde și Brazilia a anunțat că inovează agricultura cu un noi tip de cartof rezistent la un virus periculos – virusul Y al cartofului (PVY), considerat principala problemă a acestei culturi și care poate provoca pierderi de până la 80%. De altfel, Consiliul de Informații despre Biotehnologii din Brazilia a emis și un comunicat de presă referitor la noua soia tolerantă la secetă, salutând acest pas ca unul important pentru a răspunde provocării de a asigura hrana pentru o populație în creștere, prin intermediul unei tehnologii durabile.

    ”Soia tolerantă la secetă fac posibil ca această cultură să fie înființată în zone unde sunt disponibile cantități scăzute de apă ceea ce ajută întrucât reduce presiunea asupra zonelor protejate și oferă o creștere în producția alimentară”, a arătat șeful Consiliului de Informații despre Biotehnologii din Brazilia.

    Sursa: Revista Globo Rural


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Ferme agricole închise de Garda de Mediu! Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ploi și vreme rece la final de aprilie. Când se schimbă temperaturile