• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum scăpăm de furnici: 10 soluții care dau rezultate

  agrointeligenta.ro -

  Furnicile nu intră în categoria dăunătorilor nici în grădină, nici în livadă și nici în gospodărie. Și, totuși, prezența lor – mai ales în număr mare, este supărătoare. Pentru a scăpa de furnici puteți apela atât la soluții 100% naturale pe care le foloseau poate și bunicii noștri, dar și la metode mai puțin cunoscute, care și-au dovedit eficiența în ”stârpirea” acestor mici insecte.

  Soluții împotriva furnicilor: apa
  Oricât de banal ar părea, irigarea este cea mai naturală metodă de a scăpa de furnici. Cea mai eficientă utilizare a apei este de a ”spăla” mușuroaiele sau orificiile prin care ele ies la suprafață în solarii, în curți sau în grădină. Pentru a avea rezultate bune, este nevoie să urmărești unde își mută furnicile adăpostul și, treptat, prin inundarea celor noi, să convingi colonia să se mute cu totul. Pentru suprafețe mici, eventual pentru invazii în interior – în magazii, spre exemplu se poate turna direct apă fierbinte pe cuibul furnicilor.

  Soluții împotriva furnicilor: oțetul de mere
  Proprietăţile antifungice şi antiinsecticide ale oţetului ajută la eliminarea muşuroaielor de furnici. Pune-l într-o stică cu pulverizator şi aplică-l cu încredere.

  Soluții împotriva furnicilor: clorul
  O altă soluţie care omoară furnicile este cea formată din apă şi clor. Amestecă-le într-o sticlută cu pulverizator şi aplică peste furnici. De precizat că această metodă este una care poate fi dăunătoare mediului, așa că se recomandă a fi folosită doar pentru a alunga insectele din spații interioare.

  Soluții contra furnicilor: varul nestins
  Este o metodă ușor de pus în practică, descrisă foarte bine pe site-ul Paradisverde.ro care recomandă așezarea grăunțelor de var nestins la intrarea în mușuroi, peste care se toarnă apă rece. Manipularea varului trebuie făcută cu mâinile protejate de mănuși de lucru!

  Soluții contra furnicilor: Borax (borat de sodiu)
  Cel mai folosit ingredient în lupta domestică cu furnicile pare să fie boratul de sodiu (Borax). Soluţia optimă prezentată este un amestec jumate-jumate de borat de sodiu şi zahăr plasate într-un căpăcel, din moment ce majoritatea furnicilor sunt atrase de chestii dulci. Mai puţin furnicile roşii şi furnicile dulger, care nu pot fi alungate decât cu insecticide.

  Soluții împotriva furnicilor: usturoiul
  Cățeii de usturoi nu sunt preferaţii furnicilor. Din acest motiv, împrăştie-i prin locurile pe unde vezi că ies furnici: colţurile ferestrelor, rosturile de la gresie şi faianţă etc.

  Soluții împotriva furnicilor: menta
  Menta distruge capacitatea de miros a furnicilor. Astfel, este indicată plantarea ”strategică” a mentei în zonele în care doriți să scăpăați de furnici. Pentru interior se recomandă plantele în ghiveci puse sau frunze puse la intrările în casă şi în colţurile geamurilor.

  Soluții împotriva furnicilor: piper negru
  Piperul negru trebui pus pe traseele furnicilor sau în locurile pe unde ele pătrund sau ies din mușuroi.

  Soluții împotriva furnicilor: scorțișoară
  Scorţişoara nu este pe placul furnicilor. Poţi pune pe podea beţişoare de scorţişoară sau poţi aplica ulei de scorţişoară în locurile afectate.

  Soluții împotriva furnicilor: cafea
  La fel ca și în cazul scorțișoarei, mirosul este cel care le alungă pe furnici. Este nevoie de boabe de cafea sau de cafea măcinată pentru a le determina să plece.


  Te-ar mai putea interesa

  Furtuni puternice cu grindină anunțate astăzi de ANM. Codul roșu de caniculă – menținut! Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei Fungicidul Cuproxat Flowable învinge mana din culturile roșii, castraveți, ardei și vinete

  Ultimele știri

  Plăți subvenții APIA! Fermierii care au încasat banii în conturi în ultimele zile Vremea în următoarea lună – unde vor fi cele mai mari temperaturi, dar și ploi însemnate România a scos ”artileria grea” în lupta cu seceta. Județele unde ploaia va fi produsă artificial