• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APIA se bazează pe prelungirea permisă de Hogan. 60,22% absorbție de fonduri până în prezent

  Roxana Dobre -

  Banii pentru subvenții! 60,22% ar fi absorbit Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) din plafonul financiar alocat României. Acum APIA are posibilitatea să prelungească termenul limită de 30 iunie!

  Pentru Campania 2015 alocarea totală pentru plaţile directe finanţate din FEGA este de 1,59 miliarde euro. ”Raportând sumele plătite până la data de 7 iunie, la plafonul financiar alocat României pentru plăţile directe – Campania 2015, rezultă un procent de absorbţie de 60,22%”, se arată într-un răspuns al APIA pentru Agrointeligența

  APIA se bazează pe prelungirea agreată de comisarul Hogan

  Agenţia pentru Plaţi şi Intervenţie în Agricultura precizează că depune toate eforturile pentru a face toate plăţile în termenele menţionate. ”Pentru că există dificultăţi în mai multe state europene cu privire la finalizarea plăţilor subvenţiilor, comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, a declarat în data de 8 iunie 2016 că intenţionează să prelungească termenul până la care statele membre pot efectua plăţi directe de la 30 iunie 2016 la 15 octombrie 2016, fără reduceri ale ratei de rambursare pentru statele membre în cauză”, se mai arată în răspunsul APIA, ceea ce arată că Agenția de Plăți se bazează pe un nou termen limită.

  De altfel, și ministrul agriculturii a declarat că ia în calcul o prelungire cu o lună a datei de 30 iunie. ”Sunt convins că vom efectua plățile până la sfârșitul lunii în curs, deși probabil voi lua decizia să prelungim cu o lună termenul de efectuare a plăților fără penalizări pur și simplu pentru a fi sigur că statul nu va plăti nici o penalizare. Trebuie spus, fermierii nu pot fi afectați la sumă. Pentru mine e important să păstrez calendarul stabilit și să efectuez, așa cum spune Regulamentul European, cel puțin 95% din plățile directe până la 30 iunie”, spune ministrul agriculturii Achim Irimescu.

  Ce plăți a făcut până acum APIA

  Într-un răspuns pentru Agrointeligența se precizează că până la data de 7 iunie Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) a autorizat şi a trimis spre plată pentru cererile depuse în Campania 2015 următoarele sume pe scheme:

  – Schema de plată unică pe suprafaţă: 218,41 milioane euro,

  – Schema de plată pentru micii fermieri: 177,63 milioane euro,

  – Schema de plată redistributivă: 62,16 milioane euro,

  – Schema de plată pentru tinerii fermieri: 5,79 milioane euro,

  – Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu: 243,91 milioane euro,

  – Plata pentru schema de ajutor naţional tranzitoriu pentru culturile în teren arabil (ANT 1): 90,75 milioane euro,

  – Măsura 13 – Plaţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice: 161,34 milioane euro,

  La aceste sume se adaugă plata în avans efectuată în perioada 26.11.2015 – 02.12.2015 în sumă de 255,4 milioane euro.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2024. Ce s-a decis azi la MADR pentru condițiile la GAEC 8 și ecoschema PD-04 Fermieri sunați de APIA să își deschidă conturi noi pentru a încasa cei 100 euro/ha Găinile nu mai fac ouă – cauze. Ce remedii există Șeful APIA: 12 euro/ha – cuantumul ANT la culturi în teren arabil Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate!

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC)