• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DEPOZITAREA CARTOFILOR. Frisomat România a dezvoltat HALA PENTRU CARTOFI cu o capacitate de la 600 la 800 de tone

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii români au nevoie de spații de depozitare pentru a reuși să nu mai fie la ”mâna pieței”, iar cea mai convenabilă modalitate de stocare este cea în hale metalice. Pentru fermierii care cultivă mai ales cartofi, un producător de hale metalice oferă ”hala pentru cartofi”, o construcție special dezvoltată cu spațiu de manipulare, cu spațiu de sortare și cu spațiu de depozitare.

    ”Există o reală nevoie și în sectorul legumicol. Am avut discuții cu fermieri din zona Covasna-Harghita și, împreună cu dânșii, împreună cu specialiștii noștri din Belgia și din Olanda, am creat sisteme de hale de 300-400 m² care pot asigura o capacitate de depozitare în jur de 600 de tone. Avem hala pentru cartofi special dezvoltată cu spațiu de manipulare, cu spațiu de sortare și cu spațiu de depozitare. Nu în ultimul rând, aceste hale – cele de cartof se pot extinde: la spațiul de sortare – principiul rămâne același, iar zona de depozitare din spatele halei se poate extinde, astfel încât să se treacă de la 600 la 800 de tone”, a declarat pentru Agrointeligența Ionuț Rădulescu, directorul comercial al Frisomat România.

    Hala de cartofi poate fi folosită și pentru stocarea altor culturi agricole – ceapă sau morcovi, spre exemplu, explică reprezentantul Frisomat.

    ”Halele pot fi folosite pentru a depozita și alt tip de legume: vorbim despre camere separate pentru că este o altă temperatură necesară și condiții de umiditate diferite. De exemplu, cartoful are 3-5°C temperatură maximă de depozitare și o umiditate de 70-75%. Hala pentru cartofi este perfect etanșă din punct de vedere al umidității, al temperaturii, vorbim de închideri cu panouri groase. Hala se poate igieniza foarte ușor la depozitarea ulterioară pentru că între producții, totul în siguranță pentru că există studii făcute pentru materialele din care realizăm aceste hale pentru industria agro-alimentară”, a mai spus Ionuț Rădulescu, invitat la una dintre transmisiile LIVE de pe pagina de Facebook a Agrointeligența.

    Construcția specială pentru depozitarea cartofilor a stârnit deja interesul a doi mari cultivatori și urmează ca săptămâna viitoare, oficialii Frisomat să se deplaseze la Covasna pentru ultimele discuții pentru aceste investiții.

    ”Frisomat România înseamnă 20 de ani de experiență pe piața construcțiilor de hale din România. Prima hală a fost făcută în 1996 și până astăzi avem peste 800.000 metri construiți cu diverse destinații: producție, depozitare, agricultură. Vorbim despre hale metalice izolate sau neizolate, cu o mulțime de accesorii astfel încât fiecare să-și poată desfășura activitatea conform nevoilor (…) Avem clienți pentru care am făcut 20 de hale de-a lungul timpului, ori lucrul acesta doar printr-un dialog, prin discuții și colaborare bună ne-au permis să găsim soluții împreună”, a mai spus directorul comercial al Frisomat România.

    Pentru a cere o ofertă pentru hala de cartofi sau pentru orice altă hală metalică de depozitare a legumelor și nu numai, accesați www.frisomat.ro sau sunați la departamentele comerciale: 021.350.38.44 (București), 0724.600.601 (Transilvania).


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou: Cele mai frumoase 5 urături în versuri Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință Calendarul foilor de ceapă 2025. Lunile bogate în ploi și lunile în care va fi secetă

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă