• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APIA începe plata subvențiilor pentru fermierii aflați în eșantionul de control

  agrointeligenta.ro -

  Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) anunță că începând de astăzi, miercuri – 22 iunie, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) deblochează noi scheme cu banii fermierilor pe anul 2015. 

  Așa cum Agrointeligența anunța săptămâna trecută, de ieri, adică de marți, a început deblocarea dosarelor pentru fermierii care au fost în eșantionul de control și ale căror plăți încep să fie autorizate de astăzi. Informația a fost confirmată de LAPAR printr-un anunț pe pagina de Facebook a organizației.

  ”Vă informez ca urmare a tuturor demersurilor LAPAR, începând de astăzi 22.06.2016, vor începe plățile la subvenții pentru :
  – cei care au fost la control;
  – plata pentru Ajutorul Național Tranzitoriu ( ANT);
  Iar spre sfârșitul lunii vor începe și plățile complementare (sprijinul cuplat)”, se arată în anunțul semnat de Eugenia Dragnea, director executiv al LAPAR.

  Contactat de reporterii Agrointeligența, președintele LAPAR, Laurențiu Baciu a dorit să sublinieze importanța deblocării primei tranșe de bani pentru fermierii aflați în eșantionul de control, peste 55.000 de pe anul de cerere 2015.

  Din discuția avută cu directorul general al APIA, Florin Faur a reieșit că de astăzi se fac 20.000 de plăți pentru cei care a fost la control. În total, subvențiile acestor fermieri ajung la 400 de milioane de euro, o sumă importantă. La sprijinul cuplat mai sunt încă anumite chestiuni de lămurit și finalizat, așa că acești bani o să poată fi autorizați la plată abia către finele acestei luni, adică nu foarte departe de momentul la care vorbim acum”, ne-a declarat fermierul Laurențiu Baciu, precizând că discuția purtată cu directorul APIA a vizat producătorii din sectorul vegetal.

  Potrivit comunicatului de vineri, 17 iunie, al APIA, suma totală autorizată la plată pentru cererile unice de plată depuse de fermieri în Campania 2015, este de 1,247 miliarde euro, respectiv:

  FEGA – 988,09 milioane euro, din care:
  – 255,44 milioane euro plăți în avans (efectuate în luna noiembrie 2015);
  – 732,65 milioane euro plăți regulare.
  FEADR+cofinanțare de la bugetul național – 167,31 milioane euro pentru Măsura 13 – “Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice” – din PNDR 2014-2020;

  BUGET NAȚIONAL – 92,55 milioane euro pentru Ajutorul Național Tranzitoriu în Sectorul Vegetal (ANT1).

  Tot vinerea trecută, APIA a anunțat că a început autorizarea la plată a schemei de plată pentru Ajutorul Național Tranzitoriu 7 (ANT 7) – schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte. Plafonul total alocat conform HG nr.382/2016 este de 27.785.785 euro, respectiv de 122.746,5 mii lei. Cuantumul calculat este de 24,3610 euro/tona lapte, respectiv (echivalentul a – n.r.) 107,61 lei/tona lapte.


  Te-ar mai putea interesa

  Guvernul a aprobat sumele pentru plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor Subvenții APIA 2024. Noi cuantumuri aprobate pentru plată: 73 euro/ha, 98 euro/ha și 102 euro/ha Mihai Mirițescu, Saaten Union: Sfatul meu pentru fermieri este să semene mazărea cât mai repede Subvenția APIA la hectar care intră la plată mai devreme Crescătorii de animale, în așteptare. Când începe APIA plata ANT zootehnie

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC)