Fermieri de succesFuraje, seminţe, îngrăşăminteIMPORTANTŞtiri agricole

Hribrizii de rapiță DEKALB au trecut pragul de 6,5 tone/ha în ferma lui Ovidiu Siteavu din Teleorman

Bun tehnolog, care tratează cu respect fiecare cultură, dar și terenul ce-şi oferă suportul, fermierul Ovidiu Siteavu a scos pe una dintre parcelele cu rapiţă DEKALB® producţii între 6.27-6.33 t/ha la cei trei hibrizi Clearfield semănaţi DK Imido CL, DK Imminent CL şi DK Impression CL.

Vestea şi mai bună este că noua genetică vine tare din urmă! Pe 6 iulie, când s-au recoltat şi loturile de testare, tot de pe terenurile de la Arasol SRL din comuna Florica, județul Teleorman, aflate în grija fermierului Siteavu, producţiile s-au situat la 6,44-6,56 t/ha!

Fermierul Ovidiu Siteavu
Fermierul Ovidiu Siteavu lucrează 970 de hectare în județul Teleorman (foto: Facebook.com)

Şi în loturile comerciale, şi în cele tehnice, fermierul a aplicat aceeaşi tehnologie: lucrări perpendiculare pe lot; tratament cu fungicide; fertilizare 200 kg complex pe bază de fosfor, în toamnă şi 300 kg uree, în primăvară, într-o singură aplicare; densitatea la semănat – 500.000 boabe germinabile/ha.

Lan de rapita judetul Teleorman
Așa a arătat anul acesta rapița înflorită de la ferma Arasol din județul Teleorman (foto: Facebook.com)

Din cele 970 de hectare ale societăţii, 214 de hectare au fost alocate rapiţei, iar pe 66% dintre acestea a fost semănată rapiţă DEKALB®.

Fermierul teleormănean spune că, pentru anul următor, s-a gândit deja să crească la 75% suprafaţa cu DEKALB®, fiind mulţumit cu producţia medie anuală de 3.000 t/ha, pe parcursul tuturor celor 7-8 ani de când are această cultură în fermă. Ceea ce apreciază în mod special la hibrizii DEKALB® este cumulul dintre toleranţa la scuturarea boabelor din silicve, toleranţa la boli şi productivitatea acestora, dar subliniază, ca pe o recomandare şi pentru alţi fermieri, că lucrările şi intervenţiile asupra solului trebuie să fie făcute bine an de an!

Mai multe detalii despre hibrizii de rapiță cu care s-au obținut aceste performanțe în ferma din Teleorman găsiți pe www.dekalb.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu