• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvențiile pentru ovine și caprine, deblocate de APIA. Cât s-a plătit fermierilor până acum

  Roxana Dobre -

  Plăți deblocate! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a făcut noi plăți așteptate în aceste zile de fermieri. Este vorba mai ales despre deblocare schemelor pentru crescătorii de ovine și caprine, atât Ajutorul Național Tranzitoriu cât și Sprijinul Cuplat Zootehnic!

  APIA informează că începând cu data de 24 iulie, duminică, a început autorizarea plăților și pentru schemele de sprijin ANTZ 9 (Ajutor Național Tranzitoriu în sector zootehnic – Schema cuplată de producție – specia caprine/ovine), SCZ 7.19 (Sprijinul cuplat în sector zootehnic, specia ovine) și SCZ 7.20 (Sprijinul cuplat cuplat în sector zootehnic, specia caprine).

  Astfel, până astăzi, 28 iulie, pentru aceste scheme au fost plătite în conturile fermierilor crescători de bovine/ovine/caprine pentru schemele de sprijin ANTZ 7 (Schema decuplată de producție în sectorul lapte, specia bovine), ANTZ 8 (Schema decuplată de producție în sectorul carne, specia bovine), SCZ 7.19 (ovine) și SCZ 7.20 (caprine) următoarele sume:

  – ANTZ 7 – 7,400 milioane euro pentru un număr de 25.485 beneficiari (81,65 % din totalul beneficiarilor autorizați la plată);

  – ANTZ 8 – 23,651 milioane euro pentru un număr de 40.258 beneficiari (74,08 % din totalul beneficiarilor autorizați la plată);

  – SCZ 9.19 (ovine) și SCZ 7.20 (caprine)

  – 1,487 milioane euro pentru un număr de 1.286 beneficiari ( 24,48 % din totalul beneficiarilor autorizați la plată).

  APIA a omis să comunice însă și cuantumul pe cap de animal foarte important de știut pentru crescători. Din informațiile Agrointeligența sumele ce sunt virate fermierilor sunt de 5,9105 euro/cap de ovină ca Ajutor Național Tranzitoriu (ANTZ) și echivalentul în lei a 4,6872 euro/cap ovină/caprină eligibilă ca Sprijin Cuplat în Zootehnie (SCZ). Efectiv, în lei, oierii primesc 26,11 lei pentru ANTZ și 20,70 de lei pentru SCZ, adică 46,81 de lei pe cap de animal dacă se încadrează pentru ambele subvenții.

  Din Bugetul Național a fost autorizată la plată până la această dată suma de 173,38 milioane euro!Astfel: – 115,19 milioane euro pentru Ajutor Național Tranzitoriu în sector vegetal (ANT1) și 58,19 milioane euro pentru Ajutor Național Tranzitoriu în sector zootehnic (ANTZ), din care: 9,99 milioane euro – ANTZ 7 pentru un număr de 31.211 beneficiari, 34,93 milioane euro – ANTZ 8 pentru un număr de 54.339 beneficiari și 13,27 milioane euro – ANTZ 9 pentru un număr de 14.897 beneficiari.

  APIA estimează că sumele aferente ANTZ 9 (Schema cuplată de producție – specia caprine/ovine), vor fi achitate în conturile beneficiarilor în aproximativ 4 zile de la data autorizării, pe măsură ce se alimentează contul APIA cu sumele necesare.

  Având în vedere că APIA a făcut autorizarea la plată duminică, 24 iulie, și luând în calcul cele 4 zile estimate de agenția de plăți, putem trage concluzia că fermierii ar trebui să aibă banii cel târziu mâine în conturi.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2021: Fermierii își pot digitiza suprafețele în aplicația IPA-Online! Ministrul Oros ar vrea subvenții APIA plătite pe factură, în funcție de producția din fermă! Ministrul Adrian Oros: Nu sunt întârzieri la plata subvențiilor APIA! Sunt plătiți 99,3% dintre fermieri!

  Ultimele știri

  Fermele care vor dispărea: 5 milioane de hectare de terenuri agricole – abandonate până în 2030! Se cere demisia lui Adrian Oros! ”Să plece din funcţie până nu falimentează întregul sector agroalimentar românesc!” Furnizorii au început executarea fermierilor după ce parlamentarii au votat contra despăgubirilor de secetă!