• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Încă un motiv pentru a cumpăra direct de la fermieri

    agrointeligenta.ro -

    Relația dintre consumator și fermier este pusă sub lupă zilele acestea când se ia în discuție importanța ca produsele – legume, fructe, lapte, produse din lapte sau carne, miere, gemuri sau siropuri să fie achiziționate direct de la producători. Sunt numeroase motivele pentru care această relație trebuie promovată, iar, recent, pe lângă avantajele evidente – produse mai proaspete, susținerea agriculturii naționale, produse mai bune, o siguranță mai mare, se adaugă și o serie de elemente care, potrivit unui studiu, asigură dezvoltarea economiei locale. 

    Analiza a fost făcută în SUA, în Sacramento, unde ponderea cumpărăturilor făcute direct de la producători nu este deloc mare – doar 4%. Și, cu toate acestea, studiul realizat a pus în vedere că fiecare dolar cheltuit pe achiziții direct de la fermieri a avut un impact dublu comparativ cu situația în care produsul ar fi fost luat prin intermediar, respectiv supermarket.

    Studiul americanilor a arătat că micii producători sunt cei care cumpără la rândul lor inputuri de la nivel local, se aprovizionează de la firme pe care le cunosc și care activează în zonă, creează locuri de muncă și finanțează mai departe bugetele locale prin plata impozitelor pentru pământul pe care îl lucrează și pentru profiturile pe care le înregistrează ca persoane juridice.


    Te-ar mai putea interesa

    Liliana Piron explică cum se va aplica degresivitatea la subvențiile APIA: ”Tot ce depășește 100.000 de euro se va opri la 61.250 de euro” Cod roșu la prețul porumbului. Fermierii care vând recolta sub 500 de lei pe tonă Grant de 30.000 euro/proiect pentru tinerii care pornesc o afacere nouă. Cererile, din 15 septembrie

    Ultimele știri

    Ce prevede raportul adoptat de Parlamentul European despre subvențiile fermierilor Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR!