• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • TOP 5 cele mai mari probleme ce pot apărea când faci vin de casă. Iată cum le poți evita!

    agrointeligenta.ro -

    Vinul de casă! O delicatesă, dacă este făcut corect, urmând câțiva pași simpli explicați de tehnologul Cramelor Jidvei – Marius Vasiu, într-un material pe care îl puteți citi AICI. Ca urmare a articolului publicat în cadrul campaniei ”Vin de casă cu must de la Jidvei”, am primit mai multe mesaje din partea dumneavoastră în care ne semnalați mai multe probleme cu care v-ați confruntat în trecut și pe care le puteți evita în acest an, când veți face vinul cu must din cea mai mare podgorie din România.

    Vinul este prea dulce

    Cea mai frecventă problemă semnalată la vinul de casă este că acesta iese fie prea dulce, fie rămâne prea sec.

    Vinul rămâne prea dulce în ciuda faptului că fermentația durează 3-4 luni. Dacă temperatura de fermentare nu este cuprinsă între 15-20°C, atunci fermentația poate dura peste 4 luni, în unele cazuri vinul fermentează până la Crăciun. Pentru a preveni această situație, gospodarul trebuie să verifice periodic butoiul, mai ales dopul de fermentar – dacă mai iese, dacă se mai degajă dioxid de carbon. Recomand să se guste din când în când vinul pentru că se poate întâmpla să nu se mai degaje dioxid de carbon și gospodarul să creadă că vinul a terminat de fermentat, iar la proba gustului să descopere că încă are must în butoi. În această situație, problema este legată de temperatura de fermentare, întrucât, dacă este prea frig, mustul fermentează foarte greu”, explică Marius Vasiu, tehnolog în cadrul Cramelor Jidvei.

    Citiți continuarea articolului pe www.mustdejidvei.ro

    campanie Jidvei


    Te-ar mai putea interesa

    Utilajele agricole ale unui fermier intrat în faliment sunt scoase la licitație Cod roșu la prețul porumbului. Fermierii care vând recolta sub 500 de lei pe tonă Liliana Piron explică cum se va aplica degresivitatea la subvențiile APIA: ”Tot ce depășește 100.000 de euro se va opri la 61.250 de euro”

    Ultimele știri

    Ce prevede raportul adoptat de Parlamentul European despre subvențiile fermierilor Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR!