• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Amendamente pentru pentru solul acid. TERRACALCO® 95 – produsul care crește pH-ul într-un timp foarte scurt

  Dr. Ing. Bogdan Costea -

  SOLUȚII NATURALE PENTRU AGRICULTURA AUTOHTONĂ. Cât la sută din populația lumii tinde către soluții naturale?

  Producţia ecologică în cultura plantelor, fără utilizarea produselor tradiţionale nocive, cunoaşte o preocupare specială de câteva decenii în ţările dezvoltate economic. Interesul pentru produsele şi producţia ecologică este în continuă creştere şi în ţara noastră. Agricultura ecologică a apăarut ca o alternativă la practicile convenționale de agricultură, care au adus prejudicii grave oamenilor, mediului, fertilității și productivității solului. Puțin câte puțin, pe lângă cercetători, și agricultorii au început să manifeste interes pentru practici agricole mai bine integrate în ciclurile naturii, fiind în căutarea unor produse fiabile naturale, ce conferă o aciditatea mai scăzută a solului și, în același timp, recolte mai prolifice, chiar și pe timp de secetă.

  Cine este Carmeuse?

  Compania Carmeuse activează de peste un secol și jumătate producerea varului și prelucrarea calcarului cu conținut ridicat de calciu și are mai mult de 30 de ani experiență în domeniul agro-alimentar.

  În România aceasta este prezenta inca din 1999, avand la activ trei unitati de productie, la Campulung, Deva si Fieni, concomitent cu o cariera de calcar de 32 de hectare in Pojoga, din Hunedoara.

  Dupa ani si ani de cercetari, Carmeuse a dezvoltat produsul TERRACALCO® 95, care a reusit in anul 2016 sa castige mare premiul al agriculturii in Ungaria, cu o compozitie naturala care vine in ajutor acelor oameni care doresc sa se bucure de culturi mai bogate si mai prolifice intr-un timp foarte scurt. Astfel, TERRACALCO® 95 ofera numeroase avantaje atat prin compozitia sa, cat si prin modalitatea de imprastiere, oferind agricultorilor o gama extinsa de solutii pentru a preveni efectele dezastruase ale secetei sau ploilor acide.

  Diagrama viitorului. Cum acționeaza si care este efectul pe termen lung?

  În primul rand, oferă o rezistență mai bună a plantelor, concomitent cu un sol fără cruste. Mai mult, duce la o permeabilitate crescuta a solului, atat pentru apa, cat si pentru aer. Nu in ultimul rand, permite cresterea productiei prin cresterea gradului de utilizare a fertililizantilor. De exemplu, la un un pH de 5, aproximativ 34% din fosfor este absorbit, restul devine imobil. Prin utilizarea TERRACALCO® 95, se transforma atat fosforul, cat si azotul si potasiul, din imobil in mobil, lucru care confera mai multe substante nutritive plantelor de cultura. Un alt avantaj important se refera la imbunatatirile chimice aduse solului, prin cresterea pH-ului acestuia.

  Specialistii recunosc ca activitatea biologica este fundamentala pentru structura si fertilitatea solului, iar produsul dezvoltat de Carmeuse imbunatateste viata microbiana din sol, prin cresterea numarului de bacterii nutrificatoare si prin valorificarea materiei organice existente.

  Datorita structurii sale granulate, cuprinseîntre doi si 8 mm se poate aplica direct cu masinile agricole pentru ingrasaminte, fiind folosite doze relativ mici, cuprinse intre 0,5 si doua tone la hectar.

  În prezent, TERRACALCO® 95 este singurul amendament care poate sa creasca pH-ul cu 1 unitate, la o doza de o tona la hectar, intr-un timp foarte scurt. Primele efecte se vad la doar doua luni dupa aplicare. Mai mult de atat, acesta se dizolva extrem de rapid la contactul cu apa si actioneaza imediat.

  Un alt beneficiu adus se refera la blocarea elementelor toxice si la mineralizarea materiei organice. Este cunoscut faptul ca un adaos de calciu ajuta la constructia celulara a plantei, iar acest produs poate realiza acest lucru, crescand astfel productivitatea solului si implicit productia la unitatea de suprafata.

  Printre avantajele folosirii acestui produs se numără și scăderea consumului de motorina cu aproximativ 5 l/ha, precum și a costurilor cu lucrarea terenului. Nu în ultimul rând. acțiunea este de durată, fiind necesară o aplicare la 3, 4 sau chiar 5 ani, în funcție de natura solului.

  Tu ce viitor alegi?

  Pentru detalii teste demonstrative on-site, alături de servicii de monitorizare a solului tratat prin teste periodice de pH si consultanta de specialitate, contactati expertii nostri locali:
  Dr. ing. Bogdan Costea
  Carmeuse România
  Str. Carierei Nr. 127A, 500052 Brașov România
  Tel: +40.268.516.841 Fax:+40.268.516.830 M:+40.757 929 157
  Vizitați www.carmeuse-agricultura.ro


  Te-ar mai putea interesa

  ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

  Ultimele știri

  O mare fabrică românească de pâine a fost cumpărată de străini Alertă meteo de ploi și vânt puternic. Cantitățile de apă pot depăși 50 l/mp De la tunsul oilor la pensiune cu specific ciobănesc. Florin Muntean a investit în Complexul Țurcana