• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierii reiau greva foamei. Apelul lui Costel Caraș pentru agricultorii nemulțumiți de întârzierea subvențiilor!

  Roxana Dobre -

  Reluăm protestul, este mesajul clar al fermierului Costel Caraș, cel care a mai fost de două ori în greva foamei la porțile Ministerului Agriculturii dar și ale Guvernului. Agricultorul are însă și o condiție: să se strângă 164 de fermieri care să meargă în Capitală pentru a trage un semnal de alarmă autorităților care gestionează subvențiile agricultorilor!

  APIA a ratat și ultima șansă dată de fermierii care s-au aflat în greva foamei! Mai hotărâți ca niciodată și umiliți de promisiunile nerespectate ale agenției de plăți, fermierii amenință din nou cu greva foamei.

  Pentru că am fost mințiți, prostiți, jigniți etc. a șaptea oară de Irimescu, a treia oara de Horumbă si prima oară de Cioloș, trebuie să reluăm protestul. Dacă în primele două trepte ale protestului am demonstrat ce era de demonstrat despre politicienii României și despre guvernul României, pe a treia treapta trebuie să demonstrăm ceva în plus: că suntem conștienți de forța ș importanța noastră în societatea românească. Acum nu mai discutăm despre bani, discutăm despre un principiu extrem de important: nu statul ne-a făcut pe noi, ci noi am făcut statul ca să gestioneze treburile în folosul nostru. Și ce face statul? Nu numai că gestionează prost, dar își bate joc de noi și ne umilește cum nimeni n-a reușit s-o facă”, este mesajul fermierului Costel Caraș. 

  Acesta spune că pentru noul protest fermierii trebuie să își unească forțele. ”Pe a treia treaptă a protestului nu mai pot urca numai Caraș + 7-8 fermieri. Acum va fi altfel (vă promit) și trebuie să fim mulți. Dacă nu vom reuși să demonstrăm unitatea la nivel național n-are rost să urcăm a treia treaptă. Din cele 41 de județe ale României trebuie să avem minim 4 reprezentanți pentru fiecare județ: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea. Aștept înscrieri până pe date de 06.09.2016. Înscrierile se pot face direct pe pagina mea de facebook la comentarii, prin e-mail la costel_caras@yahoo.com , sau prin SMS la 0787874200. ATENȚIE! Dacă în România nu avem 164 de fermieri care pot susține un astfel de protest n-are rost să mai povestim. Nu voi putea accepta începerea protestului până nu avem acest număr. Data la care vom da startul este între 7 și 12 septembrie 2016”, este apelul lansat de Costel Caraș.

  Vă reamintim că fermierii au început pentru prima dată greva foamei pe 1 august în fața Ministerului Agriculturii. După trei zile, ministrul Achim Irimescu și directorul APIA, Nicolae Horumbă i-a convins pe protestatari să suspende greva foamei venind cu promisiunea că vor finaliza 95 la sută din plățile pentru zootehnie până pe 15 august!

  Deoarece promisiunea a fost încălcată, fermierii au revenit în Capitală pe 18 august când au protestat de această dată în fața Guvernului timp de 7 zile. În timp ce fermierii se aflau pe trotuarul din fața Executivului, ministrul agriculturii promitea, într-o declarație acordată Agerpres, că ”toți fermierii ar trebui să-și primească ajutoarele pentru animale până miercuri, 24 august dacă nu înregistrează erori sau probleme pe partea de control”.

  24 august a fost cel de-al doilea termen ratat numai în luna august! Mai departe, APIA a transmis clar și ferm un comunicat în care preciza că ”Agenţia își ia angajamentul să finalizeze plăţile aferente schemelor din sectorul zootehnic până la data de 31 august 2016”. La acea dată, APIA s-a limitat să transmită sec procentul total plătit pe toate schemele și nicidecum făcând vreo referire la zootehnie, ”APIA a efectuat plăți pentru Campania 2015, în valoare de 1.936,12 milioane euro pentru un număr de 929.420 beneficiari (98,44 % din numărul total de beneficiari)„, a fost singura precizare în ziua când crescătorii de animale așteptau un raport al plăților.

  Vă reamintim că termenul asumat la Bruxelles pentru plata subvențiilor din bugetul FEGA, adică implicit sprijinul cuplat pentru zootehnie, este de 30 septembrie. Cu toate acestea APIA poate face plățile în termenul legal de 15 octombrie iar după această dată CE nu mai permite să statelor membre să efectueze vreo plată. În schimb, pentru plățile care se acordă din bugetul de stat, adică Ajutoarele Naționale Tranzitorii, APIA are termen limită până pe 30 decembrie 2016!

   


  Te-ar mai putea interesa

  Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

  Ultimele știri

  Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență