• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APIA – ANUNȚ IMPORTANT pentru fermieri: DE ASTĂZI SE DEPUN CERERILE pentru BANII DE LA UE!

  agrointeligenta.ro -

  TERMENE LIMITĂ  pentru a cere AJUTORUL EXCEPȚIONAL de la UNIUNEA EUROPEANĂ! Fermierii găsesc de astăzi, 12 septembrie, formularele necesare la centrele APIA din țară!

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează printr-un comunicat de presă remis Agrointeligența că în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L242/9.9.2016, s-a publicat Regulamentul delegat (UE) 2016/1612 al Comisiei Europene privind acordarea unor ajutoare pentru reducerea producției de lapte, stabilite la un cuantum de 14 euro/100kg de lapte de vacă, cu o limitare la un volum total de reducere a livrărilor de lapte care corespunde sumei de 150 milioane euro.

  Beneficiarii eligibili sunt producătorii de lapte care au livrat lapte la prim-cumpărători în luna iulie 2016 și care se angajează să reducă livrarea cantității de lapte într-o perioadă calendaristică de 3 luni -perioada de reducere, în comparație cu aceeași perioadă din anul precedent – perioada de referință.

  Reducerea pentru care solicită ajutor trebuie să fie de minim 1.500 kg și de cel mult 50% din cantitatea livrată în perioada de referință.

  Pentru a solicita ajutorul, producătorii de lapte vor depune un formular de cerere de ajutor la care vor atașa copii ale contractelor cu prim-cumpărătorii, copii ale documente fiscale care atestă livrările –facturi, file din carnetul de comercializare, pentru livrările efectuate în perioada de referință și în luna iulie 2016. Depunerea se va face la sediul Centrului Județean APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza căruia solicitantul îşi are domiciliul/sediul social, direct sau prin poștă.

  În cursul săptămânii 12 – 16 septembrie 2016, formularul de cerere de ajutor se va găsi la toate Centrele Județene APIA, precum și la Centrul Municipiului București și de asemenea va fi postat pe site-ul instituției: www.apia.org.ro .

  Termenele limită pentru depunerea cererilor de ajutor complete, pentru cele patru perioade de reducere care acoperă câte 3 luni calendaristice, sunt stabilite astfel:
  -21 septembrie 2016, la ora 13:00, ora României, pentru prima perioada de reducere: octombrie, noiembrie, decembrie 2016;
  -12 octombrie 2016, la ora 13:00, ora României, pentru a doua perioada de reducere: noiembrie și decembrie 2016, precum și ianuarie 2017;
  -9 noiembrie 2016, la ora 13:00, ora României, pentru cea de a treia perioada de reducere: decembrie 2016, ianuarie și februarie 2017;
  – 7 decembrie 2016, ora 13:00, ora României, pentru cea de a patra perioada de reducere: ianuarie, februarie și martie 2017.

  Solicitanții de ajutor pot depune o singură cerere de ajutor aferentă unei perioade de reducere, cu excepția solicitanților care au depus o cerere pentru prima perioada și care pot depune o cerere și pentru cea de a patra perioadă.

  După verificarea cererilor de ajutor, cantitățile eligibile vor fi transmise la Comisia Europeană. Aceasta va informa statele membre cu privire la măsura în care, ținând seama de încadrarea în plafonul comunitar al măsurii, se pot acorda autorizații pentru cantitățile solicitate. APIA va comunica fiecărui solicitant a cărui cerere a fost declarată admisă și plauzibilă, cantitatea de reducere autorizată pentru care va primi plata.

  După încheierea perioadei de reducere în termen de maxim 45 de zile, beneficiarul va depune cerere de plată în limita cantității autorizate, iar plata se va efectua după realizarea controalelor, cel târziu în a 90-a zi după data încheierii perioadei de reducere.

  Suma de plată a ajutorului se calculează prin raportarea cantității reduse efectiv la cantitatea autorizată pentru reducere astfel: dacă a fost redusă până la 80% din cantitatea autorizată se plătește cantitatea redusă efectiv, dacă reducerea efectivă este între 50 și 80% din cantitatea autorizată, cuantumul ajutorului se reduce cu 20%, dacă reducerea efectivă este până la 20% din cantitatea autorizată cuantumul ajutorului se reduce cu 50%, iar dacă reducerea efectivă este mai puțin de 20% din cantitatea autorizată nu se plătește niciun ajutor.

  Cursul de schimb prevăzut pentru efectuarea plății este de 4.4575 lei/euro.


  Te-ar mai putea interesa

  ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

  Ultimele știri

  Ferme agricole închise de Garda de Mediu! Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ploi și vreme rece la final de aprilie. Când se schimbă temperaturile