• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 30 septembrie: termen pentru înființarea culturilor verzi din Pachetul 4 – Agromediu

  agrointeligenta.ro -

  Fermierii care vor să încaseze toți banii de la APIA trebuie să respecte anumite termene clare privind o serie de lucrări agricole. Astfel, finele lunii septembrie este termen limită  foarte clar pentru o măsură importantă care aduce fermierilor 130 de euro la hectar în fiecare an. Doar până pe 30 septembrie agricultorii mai au timp pentru a înființa culturile verzi din Pachetul 4 al Măsurii 10 Agromediu.

  ”Acest pachet vizează adoptarea unor practici de agro-mediu ce urmărește conservarea solului și a apei. Acesta are de asemenea potențialul de a diminua riscul scurgerilor de nutrienți, în special a azotului, în timpul iernii. Pachetul poate astfel contribui la atingerea obiectivelor Directivei Cadru Apă de a asigura o bună stare ecologică și chimică a tuturor apelor”, se arată într-un document postat pe site-ul APIA.

  Cerințe:

  semănarea culturilor verzi trebuie realizată până la 30 septembrie, utilizându-se: mazărea, măzărichea, rapița, muștarul, lupinul, sulfina;
  – utilizarea fertilizanților chimici este interzisă, doar fertilizanții organici putând fi utilizați înaintea înființării culturilor verzi;
  – biomasa formată trebuie să fie încorporată în sol cel târziu până la 31 martie.

  Pachetul 4 (P4) ”Culturi verzi” din măsura de Agromediu este disponibil la nivelul întregii ţări, putându-se aplica, la depunerea cererii unice, pentru maximum 80% din terenul arabil aparţinând unei ferme.

  Aplicanţii pot schimba anual suprafaţa pentru care se aplică acest pachet cu alte suprafeţe localizate în cadrul aceleiaşi ferme, dar cu condiţia menţinerii valorii de suprafaţă angajată în cadrul acestui pachet în primul an de angajament. După depunerea cererii, în cazul în care semănarea culturilor verzi se realizează pe altă parcelă decât cea indicată în cererea unică de plată. Fermierul are obligaţia să notifice APIA în termen de 10 zile de la înfiinţare, dar nu mai târziu de 30 septembrie. În lipsa acestei notificări, suprafaţa respectivă este exclusă de la plată.

  Mutarea P4 poate fi aplicată doar pe o parcelă întreagă. Nu se poate muta P4 pe o fracţiune de parcelă. Mutarea P4 nu este condiţionată de menţinerea suprafeţei iniţiale a parcelei, ci doar de cea a suprafeţei totale angajate. Fermierul are obligaţia să respecte cerinţele specifice pachetului pe întreaga suprafaţă a parcelei/parcelelor pe care mută pachetul, chiar dacă suprafaţa determinată a parcelelor pe care se mută este mai mare decât suprafaţa determinată a parcelelor de pe care s-a mutat.

  În situaţia în care, urmare a mutării P4, suprafaţa determinată eligibilă a parcelelor după mutare este diferită de cea determinată eligibilă înainte de mutare, sistemul va lua în calcul minimul dintre acestea. Dacă este cazul, se aplică sancţiuni de supradeclarare.

  Fermierul care preia angajamentul prin transfer trebuie să asigure pe suprafaţa de teren arabil (TA și TAn), pe care o deţine la nivel de exploataţie, respectarea cerinţei GAEC 4 și menţinerea suprafeţei de P4 care a fost preluată prin transfer.

  Fermierul poate accesa P4 pe o parte din parcelă, respectând următoarea regulă: partea de parcelă pe care se accesează P4 se scoate din parcela iniţială și devine parcelă de sine stătătoare, cu număr nou imediat următor ultimei parcele solicitate.

  În cazul în care aplicarea P4 se realizează pe altă parcelă decât cea indicată în cererea unică de plată, fermierul are obligaţia să notifice APIA în termen de 10 zile de la înfiinţarea culturii, dar nu mai târziu de 30 septembrie. În lipsa acestei notificări, suprafaţa respectivă este exclusă de la plată.

  Suprafața care face obiectul angajamentului trebuie să fie diferită de cea pentru care este obligatorie respectarea pe timpul iernii a standardului GAEC 4 referitor la protecția solului (20% din suprafața de teren arabil a fermei).

  ATENȚIE! A nu se confunda înființarea culturilor verzi pentru Pachetul 4 Agromediu cu înființarea covorului vegetal, care se ia în calcul pentru plata de înverzire, și unde termenul-limită este 1 octombrie.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2020: Fermierii care au dreptul să încaseze plata pe hectar! MADR: Sumă majorată pentru ajutorul de stat acordat crescătorilor de animale! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an!

  Ultimele știri

  Curiosul caz al vacilor din România care au fătări cu 3 sau chiar 4 viței! Ministrul Oros, discuții cu fermierii: Automate de lapte pentru fermele cu până la 20 de vaci! O mare fermă din România a câştigat procesul cu ANAF după 4 ani prin tribunale!

  Căutare în articole