• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Vremea pe regiuni: Unde mai plouă și care sunt zonele unde vom avea lapoviță și ninsoare

  Roxana Dobre -

  Vreme în răcire și precipitații prezente în majoritatea regiunilor. Meteorologii au emis o prognoză valabilă în intervalul 19 septembrie – 2 octombrie pentru fiecare zonă în parte! Fermierii care locuiesc la multe vor avea parte și de primele ninsori, dar numai la altitudini mai mari. 

  BANAT

  În cea mai mare parte a primei săptămâni vremea va fi rece. Temperatura aerului va fi în scădere, până joi – 22 septembrie, apoi nu se va modifica semnificativ, tendința fiind de ușoară creștere, în special la valorile diurne. Vor fi medii ale maximelor de 17….19 grade și ale minimelor de 7…8 grade, mai ridicate în primele 2 nopți când se vor încadra între 9 și 13 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va crește ușor și treptat, astfel încât regimul termic se va apropia de cel normal la sfârșitul primei luni de toamnă și început de octombrie. Mediat, pe regiune, sunt de așteptat temperaturi maxime de 21….22 de grade și minime de 8….10 grade.

  Va ploua, în primele 2 zile, pe arii extinse, timp în care se pot cumula cantități de apă mai însemnate, cu precădere în zona de deal și de munte. Apoi ploile vor fi puține și în general slabe, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în zilele de 26 și 29 septembrie.

  CRIŞANA

  În prima săptămână de prognoză variațiile termice nu vor fi semnificative. Va predomina o vreme rece, cu medii ale maximelor de 17…18 grade, iar cele ale minimelor de 6…7 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va crește ușor și treptat, dar numai la sfârșitul acestei luni și început de octombrie, regimul termic se va normaliza. Media maximelor va fi de 18…20 de grade, iar a minimelor de 7…9 grade.

  Va ploua în primele 2 zile, când, pe arii restrânse, se pot cumula cantități de apă mai însemnate, apoi ploile, puține și slabe, se vor semnala în special în perioada 26…28 septembrie.

  TRANSILVANIA

  Valorile termice se vor situa sub cele ce ar fi specifice perioadei în prima săptămână, cu medii ale maximelor de 16…18 grade şi ale minimelor de 6…7 grade. În cea de-a doua săptămână, odată cu creșterea ușoară și treptată a temperaturii, regimul termic se va apropia de cel normal pentru sfârșitul lunii septembrie și început de octombrie, iar mediat pe regiune, acesta se va concretiza în maxime de 18…20 de grade și minime de 7…9 grade.

  Vor fi ploi în primele 2 zile, mai frecvente și pe arii extinse marți – 20 septembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ, apoi ploile vor fi pe arii restrânse, în general slabe, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în zilele de 26 și 27 septembrie.

  MARAMUREŞ

  În cea mai mare parte a intervalului va fi o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Media valorilor maxime va fi de 15…17 grade în prima săptămână și de 17…19 grade în cea de-a doua. Temperaturile nocturne vor fi în scădere, până joi – 22 septembrie, iar după aceea tendința acestora va fi de ușoară creștere. Media minimelor va scădea de la 11 la 5 grade în primele 3 dimineți; va fi de 5…7 grade până la finalul primei săptămâni, apoi de 7…8 grade. Numai la sfârșitul perioadei de prognoză, regimul termic se va apropia de cel climatologic specific perioadei.

  De marți 20 septembrie probabilitatea de apariție a ploilor, slabe și pe arii restrânse, va fi mai ridicată în zilele de 26 și 27 septembrie.

  MOLDOVA

  Valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în scădere până joi, 22 septembrie, apoi vor crește ușor și treptat. Pe ansamblul perioadei de prognoză, zilele vor fi mai reci decât în mod obișnuit în această perioadă, cu o medie a maximelor între 15 și 17 grade, în prima săptămână și 17…20 de grade în săptămâna a doua. Regimul termic nocturn va fi apropiat de cel climatologic în întreg intervalul, cu o medie a minimelor de 7…9 grade, mai ridicată în primele două dimineți.

  Condițiile de ploaie vor fi reduse, exceptând ziua de marți, 20 septembrie, când vor fi averse frecvente, însemnate cantitativ și cu caracter torențial.

  DOBROGEA

  Temperatura aerului va fi în scădere în primele două zile, apoi valorile diurne vor crește ușor și treptat. Valorile nocturne vor crește pe parcursul celei de-a doua săptămâni. Majoritatea zilelor vor fi mai reci decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a intervalului, cu o medie a maximelor de 17…20 de grade, mai ridicată la început. În cursul nopților, vor fi valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu o medie a minimelor de 11…13 grade, ușor mai ridicată la începutul intervalului de prognoză.

  Va ploua pe arii restrânse marți și joi (20, respectiv 22 septembrie), iar în restul timpului, condițiile de ploaie vor fi reduse!

  MUNTENIA

  Valorile termice diurne vor scădea în primele două zile din intervalul de prognoză, apoi vor crește ușor și treptat. Media maximelor, în prima săptămână, va fi de 16…21 de grade, iar în cea de-a doua de 21…22 de grade. Temperaturile din cursul nopților vor fi în scădere până la finalul primei săptămâni, apoi vor crește, iar o nouă scădere, dar ușoară, se prefigurează la începutul lunii octombrie. Media minimelor, în prima parte a intervalului, va fi în scădere de la 16 grade până spre 7 grade, apoi vor fi medii de 7…9 grade. Practic, în cea mai mare parte a timpului, la nivel regional, atât zilele cât și nopțile vor fi mai reci decât în mod obișnuit la sfârșit de septembrie și început de octombrie.

  Va ploua în perioada 20-21 septembrie, important cantitativ și pe arii extinse. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, condițiile de ploaie vor fi reduse.

  OLTENIA

  Regimul termic se va situa sub cel specific perioadei, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Temperatura maximă a aerului va fi în scădere până în data de 22 septembrie, apoi nu se va modifica semnificativ, iar către sfârșitul perioadei va crește ușor și treptat. Valorile nocturne vor scădea până spre finalul acestei săptămâni, apoi vor marca o creștere, tot ușoară și treptată. Media maximelor, pe întreaga regiune, va fi de la 22 de grade la începutul primei săptămâni, până la 18…19 grade la sfârșitul acesteia și de 19…21 de grade pe parcursul săptămânii a doua.

  Va ploua pe 20 septembrie când și cantitățile de apă vor fi mai însemnate, apoi condițiile de ploaie vor fi din ce în ce mai reduse.

  Fermierii care locuiesc la munte vor avea parte de lapoviță și ninsoare

  Regimul termic va fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, apoi va crește ușor și treptat. Scăderea, la valorile diurne, va fi de la o medie de 13 grade, în prima zi, până la 5…6 grade în data de 22 septembrie, apoi media maximelor va fi de 6…12 grade.

  La valorile din cursul nopților, scăderea va fi de la o medie de 9 grade la începutul intervalului, până la 0…-1 grad către finalul primei săptămâni, iar creșterea va însemna un regim termic, mediat la scara întregii regiuni, de la 0…-1 grad la începutul perioadei de prognoză, spre 4 grade la sfârșitul acesteia.

  Va ploua în perioada 20-21 septembrie, când cantitățile de apă vor fi însemnate, iar la altitudini mai mari, precipitațiile vor fi și sub forma de lapoviță și ninsoare.  Probabilitatea de apariție a altor ploi, însă nu pe arii foarte extinse, va fi în creștere în intervalul 25-30 septembrie.


  Te-ar mai putea interesa

  Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament

  Ultimele știri

  Fermierii fotbaliști așteaptă următoarea ediție a Campionatului Național de Fotbal Fertillia Un fermier și-a găsit câinele aproape mort, lovit de hoțul care a intrat în curte și a furat o oaie FGCR a împlinit 30 ani de activitate cu peste 127.000 de garanții acordate Daniel Buda: Cerealele, oleaginoasele, uleiul și mierea din Ucraina – pe lista restricțiilor la import Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, convocat la Senat de USR la ”Ora Guvernului”