• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Săptămâna Europeană a Biotehnologiilor – aniversată în întreaga lume

    agrointeligenta.ro -

    EuropaBio are plăcerea de a anunța începerea unei noi ediții a Săptămânii Europene a Biotehnologiilor (BiotechWeek). În perioada 26 septembrie și 2 octombrie, în 16 țări europene se vor desfășura peste 100 de activități și evenimente dedicate promovării biotehnologiei și a rezultatelor ei pe cele 4 continente.

    Cea de a patra ediție a BiotechWeek de se bazează pe succesul manifestărilor de anul trecut și se bucură de participarea a 3 nou-veniți: Austria, Norvegia și Suedia.

    Manifestările, care au ca obiectiv central sporirea dialogului în domeniu și de a-i face pe oameni să înțeleagă biotehnologia, include o panoplie de activități care variază de la „ziua ușilor deschise”, simpozioane, mese rotunde și târguri de locuri de muncă, la concursuri, demonstrații în laboratoare, experimente demonstrative și reprezentații cu spectacole de teatru. Dar cele mai interesante evenimente, în opinia organizatorilor, vor fi prezentările făcute de către cercetătorii în domeniul biotehnologiei. „Este interesant și motivant să vezi mai multe cadre universitare acceptând provocarea de a vorbi despre știință”, a spus Nathalie Moll, Secretarul General al EuropaBio.

    Împreună cu asociațiile membre și companii naționale, EuropaBio a organizat evenimentul, inspirându-se din modelul Săptămânii Naționale Biotech în Canada, pentru prima oară în 2013, cu scopul de a sensibiliza cu privire la biotehnologie. De la culturi care rezistă la tot felul de provocări climatice la o economie care utilizează mai eficient deșeurile și la tratamente care răspund nevoilor medicale nesatisfăcute, biotehnologia îmbunătățește viața noastră în multe feluri și toți cei implicați ar trebui să fie mândri de ceea ce fac. „Comunitatea celor care lucrează în domerniul biotehnologiei trebuie să facă efortul de a se angaja toate nivelurile societății în dialog, în schimbul de exemple, idei și opinii cu privire la potențialul acestei științe complexe și interesante”, a adăugat Nathalie Moll.

    „Anul acesta suntem încântați sa vedem BiotechWeek celebrată la nivel mondial. Manifestarea reprezintă o ocazie importantă de a arăta că biotehnologia nu are granițe și oferă soluții pentru marile provocări din întreaga lume „, a concluzionat Nathalie Moll.

    Australia, Canada, Europa, Africa de Sud, Filipine și Statele Unite s-au alăturat și ele acestei serii de manifestări.

    Agenda evenimentelor poate fi consultată pe www.biotechweek.org și www.globalbiotechweek.ca . Următoarea ediție va avea loc anul viitor între 25 septembrie și 1 octombrie.

    Despre EuropaBio

    EuropaBio, Asociatia Europeana pentru Bioindustrie, promovează o industrie a biotehnologiei europene inovatoare și dinamică. EuropaBio și membrii săi se angajează la utilizarea responsabilă social a biotehnologiei, în vederea îmbunătățirii calității vieții, pentru a preveni, diagnostica, trata si vindeca boli, pentru a îmbunătăți calitatea și cantitatea de alimente și furaje și să se îndrepte spre o economie prietenoasă cu mediul și neproducătoare de deșeuri. EuropaBio are 77 membri, corporații și asociații și 16 asociații naționale de biotehnologie, care,la rândul lor, reprezintă peste 1800 de IMM-uri cu activități în domeniul biotehnologiei. Mai multe despre activitatea organizației puteți afla de pe www.europabio.org


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA